Απορρίφθηκε για έκτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης της Β. Σταμάτη

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 15:00
UPD:15:01
Eurokinissi/EUROKINISSI

Τη στιγμή που ο Άκης Τσοχατζόπουλος άρχισε να ζητά τον λόγο, τον οποίο τελικά το δικαστήριο δεν του έδωσε, η Βίκυ Σταμάτη φώναξε: «Όταν θα είμαι νεκρή από αισθήσεις κανένα νόημα δεν θα έχει να είμαι κοντά στο παιδί μου» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για έκτη φορά απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυ Σταμάτη, η οποία μετά το άκουσμα της απόφασης υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης όλης της έδρας του δικαστηρίου.

«Επειδή απορρίπτεται η αίτηση είναι απαραίτητο να πάρω το λόγο και να ζητήσω την εξαίρεση όλης της έδρας επειδή αρνείται να αποδώσει Δικαιοσύνη, να αποδώσει αλήθεια. Είναι δίκαιο το αίτημα μου και παρακαλώ πολύ για την εξαίρεση της έδρας», είπε η Βίκυ Σταμάτη, ενώ ο Ακης Τσοχατζόπουλος φώναξε: «Η απόφαση η οποία πήρατε είναι απαράδεκτη και εκδικητική. Εκτελείτε εντολές τελικά,», με τη Βίκυ Σταμάτη να παρεμβαίνει λέγοντας: «Ανοίξατε δυο τάφους σήμερα.»

Στη συνέχεια η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου διάβασε μία επιστολή στους δικαστές την οποία είχε επισυνάψει στην αίτηση εξαίρεσης.

«Οι μεγάλες χαρές έχουν στην κορυφή τους τη μοναδική σκέψη για έμενα, το σύζυγο μου, τον οποίο ερωτεύτηκα και λάτρεψα και εμπιστεύτηκα για όσα μου προσέφερε αβίαστα. Είναι σημαντικό να τεθεί το ζήτημα του αιτήματος εξαίρεσης επειδή αντιμετωπίζομαι από τη δικαστική και την πολιτική εξουσία οι οποίες δηλώνουν αδυναμία αξιολόγησης με  απαράδεκτη κακότητα. Το απόσταγμα του λόγου μου είναι χειροπέδες στα χέρια όχι στο στόμα».

Τη στιγμή που ο Άκης Τσοχατζόπουλος άρχισε να ζητά τον λόγο, τον οποίο τελικά το δικαστήριο δεν του έδωσε, η Βίκυ Σταμάτη φώναξε: «Όταν θα είμαι νεκρή από αισθήσεις κανένα νόημα δεν θα έχει να είμαι κοντά στο παιδί μου».

Λίγο νωρίτερα με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε στο δικαστήριο με την πρώην σύζυγο του Νίκου Ζήγρα η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε συγγνώμη για την αγανάκτησή της.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη μόνο από το δικαστήριο σας για τον παρορμητισμό και την αγανάκτηση μου, αλλά καταλαβαίνετε ότι έχω εκτίσει σιωπηλό πτηνά ποινής και υπακοής. Εξέτισα δίπλα την ποινή μου στο ψυχιατρείο. Εγώ και το παιδί μου τελούμε εν αιχμαλωσία. Ένα παιδί σε μια τόσο τρυφερή ηλικία υφίσταται μια βίαιη κακομεταχείριση. Ζήτω συγγνώμη. Είναι η αγανάκτηση μιας μάνας. Από την ημέρα της φυγής μου ήταν το κύκνειο άσμα. Έχω να πιώ καφέ τρεις μήνες. Δεν βγαίνω από το δωμάτιο μου, δεν προαυλίζομαι. Ο παιδοκτόνος που σκότωσε το παιδί του και το έβρασε, προαυλίζεται».

Η Βίκυ Σταμάτη άφησε αιχμές και εναντίον της Αρετής Τσοχατζοπούλου λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μητέρες που είναι ελεύθερες και να μην βρίσκονται εδώ σε αυτή την αίθουσα να συνδράμουν μια μάνα που έχει τρία χρόνια να δει το παιδί της».

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή