Πρώην σύζυγος Ν. Ζήγρα: Πλουσιοπάροχη η ζωή του ζεύγους Τσοχατζόπουλου

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 13:19
UPD:13:20
INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ
A- A A+

«Μελανή» χαρακτήρισε την περίοδο που έζησε με τον Νίκο Ζήγρα η πρώην σύζυγός του Σόνια Λεοντοπούλου κατά την κατάθεσή της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Η περίοδος που έζησα με τον Νίκο Ζήγρα ήταν η πιο μελανή της ζωής μου. Όπως οι Γερμανοί με τον Χίτλερ έχουν το μαύρο στίγμα, έτσι ένιωθα κι εγώ που ήμουν μαζί του. Δεν θέλω να θυμάμαι τίποτα. Κυκλοφορούσα στη Θεσσαλονίκη και έλεγαν για εμένα ποιος ξέρει τι έχει πάρει και αυτή... Ευτυχώς έγινε η πρώτη δίκη και απελευθερώθηκα» είπε στο δικαστήριο η κ. Λεοντοπούλου.

 Η μάρτυρας  επανέλαβε τα όσα είχε καταθέσει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο χαρακτηρίζοντας τον Νίκο Ζήγρα «τσιγγούνη»: «Είχε μια τσιγγουνιά πολύ παράξενη, όσο ήμασταν μαζί κάναμε δυο ταξίδια, τα υπόλοιπα ταξίδια του ήταν Βιέννη, Σάλτσμπουργκ, κ.ά μόνος του. Στο σπίτι που μέναμε μαζί δεν είχαμε για έξι μήνες ούτε κουρτίνες, ούτε μαχαιροπίρουνα. Έμαθα ότι διακινούσε εκατομμύρια από τους δυο εισαγγελείς που τον ανέκριναν. Δεν είχα αντιληφθεί τίποτα. Δεν μου έλεγε τίποτα. Ένιωσα ότι ζούσα σε ένα ψέμα».

Η κ. Λεοντοπούλου  κατέθεσε ότι ο Ν. Ζήγρας λειτουργούσε ως «η ασπίδα προστασίας» του Άκη Τσοχατζόπουλου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αισθανόμουν ότι είχε εκπαιδευτεί για να προστατεύει ένα υψηλό πρόσωπο. Από τον κ. Ζήγρα γνώρισα οχτώ ανθρώπους και οι οχτώ είναι ή στη φυλακή ή κατηγορούμενοι. Η μόνη που είναι  εκτός είμαι εγώ...», είπε ενώ πρόσθεσε πως έχει πολλές αμφιβολίες για τα όσα έχει πει. «Δεν ξέρω αν είναι γενικώς ψεύτης, εμένα προσωπικά πάντως μου έλεγε πολλά ψέματα», είπε η μάρτυρας.

Για τη Βίκυ Σταμάτη

Στην κατάθεσή της η κ. Λεοντοπούλου ανέφερε πως η Βίκυ Σταμάτη και ο πρώην υπουργός ζούσαν μία πλουσιοπάροχη ζωή. 

«Συναντηθήκαμε επτά φορές και αρνήθηκα τέσσερις προσκλήσεις της κ. Σταμάτη, η μια  εκ των οποίων ήταν για την παρουσίαση του βιβλίου της, δεν είμαι αυτού του στυλ ο άνθρωπος. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ζούσε, ήταν πολυτελέστατος», ενώ αναφερόμενη σε ταξίδι στη Βιέννη που έκαναν με το ζεύγος Τσοχατζόπουλου είπε: 

«Ήμασταν σε ένα εστιατόριο στη Βιέννη και εκεί είχαν κάτι ποτήρια που στέκονται πλαγίως. Είπα εγώ ότι με εκνευρίζουν. Τότε, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ‘’Βίκυ μου έχουμε κι εμείς τέτοια’’. Και εκείνη του απάντησε: ‘’ Μα αγάπη μου τα δικά μας είναι Μπακαρά....’’».

Υποστήριξε ακόμη ότι ο Ν. Ζήγρας είχε νοικιάσει ένα τζετ στο όνομά του προκειμένου το ζεύγος Τσοχατζόπουλου να μεταβεί στη Σαρδηνία για διακοπές.

Στην κατάθεσή της η κ. Λεοντοπούλου υποστήριξε πως η Βίκυ Σταμάτη είχε χαστουκίσει μια Φιλιππινέζα υπηρέτρια της, την οποία η ίδια είχε κρύψει στο σπίτι της, προσθέτοντας πως της είχε πάρει ακόμη και το διαβατήριό της.

Για την Γκούντρουν και την Αρετή

Αναφερόμενη στην πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου Γκούντρουν Μολντενχάουερ , η μάρτυρας είπε ότι ήταν πολύ αγαπητή και πως της είχε δώσει την αίσθηση ότι δεν γνώριζε τίποτα, ενώ μιλώντας για την Αρετή Τσοχατζοπούλου τη χαρακτήρισε άνθρωπο καλλιεργημένο με τον οποίο επικοινωνούσε.

Ένταση δημιουργήθηκε στο δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κ. Λεοντοπούλου. Την ώρα που η μάρτυρας κατέβαινε από το βήμα, η Βίκυ Σταμάτη αναφέρθηκε σε προσωπικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με την οικογενειακή κατάσταση της, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μάρτυρος.

«Πρέπει να ντρέπεσαι, θέλω να σε φτύσω»  φώναξε οργισμένη η Σόνια Λεοντοπούλου, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να μπαίνει στη μέση για να ηρεμήσει τα πνεύματα. «Είσαι απαράδεκτη»  φώναξε η μάρτυρας.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφορτιστεί το κλίμα.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή