Ελληνική παρουσία στο 50ό Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 09:10
A- A A+

Μεγάλη θα είναι η ελληνική παρουσία στο 50ό Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου. Εκτός από τις ταινίες «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου, την «Antonia» του Φερντινάντο Σίτο Φιλομαρίνο (με εκτελεστή παραγωγής τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο) που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα «East of the West» και στο επίσημο διαγωνιστικό αντίστοιχα, η ταινία «Έκρηξη» (Α Blast) και ο Σύλλας Τζουμέρκας επιλέχθηκαν από το περιοδικό Variety για το πρόγραμμα «Critics’ Choice: 10 σκηνοθέτες που πρέπει κανείς να παρακολουθήσει», ενώ το ντοκιμαντέρ «My friend Larry Gus» του Βασίλη Κατσούπη θα συμμετέχει στο τμήμα ντοκιμαντέρ εκτός συναγωνισμού.

Με γυρίσματα σε Αθήνα, Αμβούργο και Πιερία, η ταινία «Έκρηξη» (Α Blast) είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Ολλανδίας, με την υποστήριξη του Ελληνικού και του Ολλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου, των Κέντρων Κινηματογράφου Αμβούργου και Ρηνανίας - Βεστφαλίας, και τη συμμετοχή του γαλλογερμανικού καναλιού ZDF/ARTE.

Σκηνή από την ταινία «Έκρηξη» (Α Blast) του Σύλλα Τζουμέρκα.

Πορεία προς έναν άγνωστο προορισμό

Στην υπόθεση του έργου, μια νεαρή γυναίκα, η Μαρία (Αγγελική Παπούλια) ξεκινά την ενήλικη ζωή της το 2000 με τις καλύτερες προθέσεις: περνά στη Νομική, ερωτεύεται και παντρεύεται έναν νεαρό ναυτικό. Δέκα χρόνια μετά, πολλά όνειρα δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Το φιλμ παρακολουθεί την δυναμική σύγκρουση της Μαρίας με τον περίγυρό της και τον αγώνα της να ξανακερδίσει τον έλεγχο της ζωής της.
Η ταινία περιγράφει την πορεία της πρωταγωνίστριας από την Αθήνα προς έναν άγνωστο προορισμό, με την ίδια να είναι πολύ φορτισμένη ψυχολογικά από τα προβλήματά της και να οδηγεί υπό το καθεστώς άγχους και πίεσης.

Συντελεστές - Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας, σενάριο: Σύλλας Τζουμέρκας, Γιούλα Μπούνταλη, πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης, Μαρία Φιλίνη, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μπινιάρης, Μάκης Παπαδημητρίου. Μουσική: drogAtek. Παραγωγοί: Μαρία Δρανδάκη, Titus Kreyenberg, Ellen Havenith, Jeroen Beker.

«My friend Larry Gus».

Οδοιπορικό τεσσάρων χρόνων

Το «My friend Larry Gus» για τον Έλληνα μουσικό παραγωγό Larry Gus (DFA Records)  είναι ένα οδοιπορικό τεσσάρων χρόνων, από την Βέροια και την Αθήνα έως την Νέα Υόρκη και το Μιλάνο, που εξιστορεί το φλερτ ενός νέου ταλαντούχου μουσικού από τη Βέροια Ημαθείας, με τη μουσική, τη ζωή αλλά και το μεγάλο όραμα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του καλύτερού του φίλου.

Τον Μάιο του 2010, ο 26χρονος φοιτητής Πολυτεχνείου και «επίδοξος» μουσικός με το μουσικό όνομα Larry Gus βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα και σε μία ευκαιρία: να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική του. Αποφασίζει να παρατήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βαρκελώνη και ξαναγυρίζει στο παιδικό του δωμάτιο στη Βέροια για να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ. Ο φίλος του Βασίλης Κατσούπης αποφασίζει από τη δική του πλευρά να κινηματογραφήσει. Στη διάρκεια τεσσάρων ετών γυρισμάτων, πολλά άλλαξαν και  κάπως μαγικά, πολλά έμειναν ακριβώς ίδια.

Σκηνή από την ταινία «Washingtonia».

Η παραγωγή ανήκει στους Βασίλη Κατσούπη, Γιώργο Καρναβά (Heretic) με συμπαραγωγούς τους Filmiki 235, Oxyzed, Byrd και Filmiki.
Υπενθυμίζουμε ότι και η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, συμμετέχει με την ταινία «Washingtonia», στο «Future Frames», το οποίο αποτελεί μια συνεργασία του European Film Promotion (EFP) και του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, με στόχο την ανάδειξη 10 νέων Ευρωπαίων κινηματογραφιστών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς