Από... λάθος του FBI ακυρώθηκαν πτήσεις της Αir France προς τις ΗΠΑ

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2004 12:22
UPD:12:26
A- A A+

Η ακύρωση τριών πτήσεων της Air France με προορισμό το Λος ¶ντελες την περσμένη εβδομάδα ήταν το αποτέλεσμα λανθασμένων εκτιμήσεων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με την ταυτότητα αρκετών επιβατών στις συγκεκριμένες πτήσεις, γράφει σήμερα η Wall Street Journal στην ευρωπαϊκή της έκδοση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έγιναν έξι προσαγωγές από την γαλλική αστυνομία έπειτα από πληροφορίες του FBI και των αμερικανικών αρχών. Από τις ανακρίσεις ωστόσο, προέκυψε ότι «ένα όνομα το οποίο έμοιαζε με εκείνο ενός αρχιτρομοκράτη αντιστοιχούσε σε ένα παιδάκι, ένας άλλος υποτιθέμενος τρομοκράτης ήταν ένας απλός ασφαλιστής ενώ ένα άλλο ύποπτο όνομα αντιστοιχούσε τελικά σε μια ηλικιωμένη γυναίκα κινεζικής καταγωγής η οποία διατηρεί εστιατόριο στο Παρίσι» γράφει η Wall Street Journal. Αλλά και για τα υπόλοιπα άτομα που ανακρίθηκαν από τη γαλλική αστυνομία, δεν προέκυψε κάτι το μεμπτό.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν χαιρετίσει την απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τις συγκεκριμένες πτήσεις -έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ γαλλικών και αμερικανικών αρχών- χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία «υπόδειγμα διεθνούς συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας». Εντούτοις, αρκετοί είναι οι ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα λάθη στη διαδικασία ταυτοποίησης υπόπτων τρομοκρατών μπορούν να φέρουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και να εξασθενήσουν τις διεθνείς αντιτρομοκρατικές πολιτικές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή