Σιγκαπούρη : Αύξηση των μέτρων κατά της τρομοκρατίας

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2004 07:18
A- A A+

Το δίκτυο των ενόπλων φρουρών στις πτήσεις της, θα επεκτείνει η Σιγκαπούρη, η οποία θα αναπτύξει μία ασπίδα κατά των πυραύλων και θα πιέσει τις τοπικές κυβερνήσεις να μοιρασθούν το κόστος της μάχης κατά της τρομοκρατίας στα αεροσκάφη, τόνισε χθες ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.

«Η απειλη είναι υπαρκτή, η απειλή είναι επείγουσα, η απειλή είναι σοβαρή», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόνι Ταν.

Προκειμένου να εξασφαλίσει υποστήριξη σε αυτήν τη στρατηγική, ο Ταν θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του από τις χώρες της Συνεργασίας των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Όπως τόνισε, η Σιγκαπούρη επιθυμεί οι υπουργοί που θα συμμετέχουν σε μία διακυβερνητική σύνοδο για την ασφάλεια, την επόμενη εβδομάδα στη Μπανγκόκ, να συζητήσουν το ζήτημα αυτό, τουλάχιστον στις βασικές γραμμές του.

Η Σιγκαπούρη θα συνεργασθεί με άλλες κυβερνήσεις προκειμένου να αναπτυχθεί μια προστασία των επιβατικών πτήσεων κατά των πυραύλων εδάφους/αέρος και θα ζητήσει από τις κυβερνήσεις της περιοχής να μοιρασθούν το κόστος της προστασίας των πτήσεων με τις αεροπορικές εταιρείες, τόνισε ο ίδιος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή