Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Γ. Βαρουφάκης έχει στο βάθος του μυαλού του τη χρεοκοπία

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 13:42
UPD:13:44
Γραφείο Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης.

A- A A+

Βολές κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών, τον οποίο κατηγόρησε οτι «έχει στο βάθος του μυαλού του τη χρεοκοπία», εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha 989, προσθέτοντας πως «οι τελικές ευθύνες βαρύνουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

«Ή υπάρχει μια απίστευτη ασχετοσύνη ή κάποιοι χαίροντα τελικά γι’ υτή την εξέλιξη. Η πλήρης αδυναμία παρουσίασης εναλλακτικών προτάσεων δείχνει ή τραγική ασχετοσύνη. Ξέρουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν επιστροφή στη δραχμή» πρόσθεσε.

«Όταν ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι πριν τέσσερις μήνες θα μπορούσαν να κλείσουν συμφωνία, αναρωτιέμαι τι μεσολάβησε. Το σχέδιό του είναι να οδηγηθούμε στη μη πληρωμή του ΔΝΤ, ως ένα δείγμα της περήφανης ελληνικής διαπραγμάτευσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι μάσκες πέφτουν πια. Επιβεβαιώνεται αυτό που φοβόμασταν: ότι κάποιοι είχαν σχέδιο Β περί ρήξης και χρεοκοπίας, τώρα αυτό ξεδιπλώνεται» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει εάν θα είναι "Πρωθυπουργός ή σύντροφος’’». «Ο τρόπος που διαχειρίζεται τις εσωτερικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν με αφορά, αλλά φοβάμαι ότι δεν έχει καταφέρει να βρει μια ισορροπία ενός πρόεδρος και ενός Πρωθυπουργού» συμπλήρωσε.

Ακόμη κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαλύψει τα ισοδύναμα που πρότεινε:

«Ο χρόνος τελειώνει, η κλεψύδρα περίπου έχει αδειάσει. Γιατί δεν μας λένε αυτά τα ισοδύναμα, γιατί αρνούνται να κάνουν μια ανοιχτή συζήτηση. Μέχρι και την αυτονόητη πρόταση για την περικοπή των πρόωρων συντάξεων δεν την έχουμε δει. Υπάρχουν εναλλακτικές που η κυβέρνηση αρνείται αν τις συζητήσει γιατί θίγουν τη σκληρή της πελατεία, ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, δεν το κάνει η κυβέρνηση γιατί έχει κλείσει το μάτι σε κάποιους».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή