Η μοναχική «Σόνια» περιμένει τον πρίγκιπά της

Η παράσταση του Άλβις Χερμάνις, στην Πειραιώς 260, από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 08:10
A- A A+

Με μια παράσταση πανέξυπνη και σπαρακτική, έρχεται στην Αθήνα ο διεθνώς αναγνωρισμένος Λετονός σκηνοθέτης Άλβις Χερμάνις, για να παρουσιάσει - στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - το έργο της Tatiana Tοlstaya, «Σόνια», στην Πειραιώς 260, από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Το έργο της Tatiana Tοlstaya (με το βαρύ επίθετο των Τολστόι) τοποθετείται στο Λένινγκραντ, σε έναν εσωτερικό χώρο, με ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’40. Ένας άντρας ηθοποιός ερμηνεύει μοναδικά τη μοναχική Σόνια, που ετοιμάζει γλυκά και φροντίζει ανελλιπώς τα φυτά της, αντιμετωπίζοντας με θετική διάθεση τα βάρη της ύπαρξης και τα στραβά της κοινωνίας.

Μέσα από την καθημερινότητα και τα όνειρα αυτής της ρομαντικής και αξιολάτρευτης γυναίκας, που περιμένει τον πρίγκιπά της, αναδεικνύεται το μεγαλείο των ανώνυμων ηρώων και ηρωίδων της διπλανής πόρτας.

Συγκερασμός δύο αλληλοσυγκρουόμενων σκηνικών αντιλήψεων

Διευθυντής και σκηνοθέτης του Νέου Θεάτρου της Ρίγας, ενός κρατικού θεατρικού οργανισμού με μόνιμο θίασο 25 ηθοποιών, ο Άλβις Χερμάνις έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες και με σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεατρικούς φορείς. Η προσωπική του αισθητική χαρακτηρίζεται από τον συγκερασμό δύο αλληλοσυγκρουόμενων σκηνικών αντιλήψεων: αφενός, δομικά, αφαιρετικά στοιχεία της γερμανικής παράδοσης, αφετέρου, το παιγνιώδες, αυθόρμητο και μεστό παίξιμο της ρωσικής σχολής.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Alvis Hermanis, σκηνογραφία: Kristīne Jurjāne, ήχος: Andris Jarāns, φωτισμοί: Arturs Skujiņš - Meijiņš. Ερμηνεύουν: Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs.

Πληροφορίες
Πειραιώς 260 (Κτήριο Η): Πειραιώς 260 - Ταύρος, τηλ.: 210 9282900. Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 40 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 20 ευρώ, μειωμένο: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00, Σάββατο: 9:00 - 15:00), καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00). Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξη της.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς