Europa League: «Βάσανα» για ΠΑΟΚ, άνεση για Αστέρα

Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 23:15
UPD:23:20
INTIME SPORTS/VILLA
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ «αυτοκτόνησε» στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και τώρα καλείται να πληρώσει τις συνέπειες, καθώς εντός ολίγων ημερών θα πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο «Δικέφαλος» θα ξεκινήσει από τον β΄ προκριματικό γύρο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 16 και 23 Ιουλίου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθεί στους «δυνατούς» της κλήρωσης.

Στο β΄ προκριματικό γύρο μετέχουν 66 ομάδες και από τις 33 υποψήφιες αντιπάλους, οι 27 θα προκύψουν από τους αγώνες του α΄ προκριματικού, με «σίγουρες» μέχρι στιγμής μόνο τις Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Βόλφσμπεργκερ (Αυστρία), Χαποέλ Μπέερ Σεβά (Ισραήλ), Ινβερνές (Σκοτία), Ντομζάλε (Σλοβακία) και Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία).

Από τον γ΄ προκριματικό θα ξεκινήσει ο Ατρόμητος, επίσης στο γκρουπ των «δυνατών», όπως και ο ΠΑΟΚ, αν προκριθεί, ενώ τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου.

Οι υποψήφιες αντίπαλοι είναι 29 και από αυτές οι 20 θα προέρχονται από τον β΄ προκριματικό, με «βέβαιες» τις Φίτεσε (Ολλανδία), Γιάμπλονετς (Τσεχία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Γκο Αχέντ Ιγκλς (Ολλανδία), Χαποέλ Κιριάτ Σμόνα (Ισραήλ), Μπασάκσεχιρ (Τουρκία), Τίργκου Μούρες (Ρουμανία) και Αλτάχ (Αυστρία).

Αν οι δύο ελληνικές ομάδες προκριθούν στα πλέι οφ, που θα τελεστούν στις 20 και 27 Αυγούστου, ο μεν ΠΑΟΚ θα παραμείνει στους ισχυρούς, ενώ ο Ατρόμητος θα πάει στους «αδύναμους».

Στους 44 συλλόγους που θα μπουν στην κληρωτίδα περιλαμβάνονται οι 29 νικητές του γ΄ προκριματικού γύρου και 15 που αποκλείστηκαν από την αντίστοιχη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τέτοια προβλήματα δεν έχει πάντως ο Αστέρας Τρίπολης, που ολοκλήρωσε με τρόπο αξιοθαύμαστο τη σεζόν καθώς έπαιζε σερί για σχεδόν ένα χρόνο, μιας και η περυσινή προετοιμασία των Αρκάδων είχε ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου 2014! Οι Πελοποννήσιοι θα έχουν φέτος άφθονο χρόνο για... διακοπές, μιας και οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ, στους οποίους μετέχουν απευθείας, θα ξεκινήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Μαζί με τον Αστέρα, απευθείας στους ομίλους θα βρεθούν επίσης οι, Σάλκε, Νάπολι, Τότεναμ, Βιγιαρεάλ, Μαρσέιγ, Ντνίπρο, Μπράγκα, Φιορεντίνα, Άντερλεχτ, Λίβερπουλ, Μπεσίκτας, Λοκομοτίβ Μόσχας, Άουγκσμπουργκ, Γκρόνινγκεν και Σιόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις