Στ. Θεοδωράκης: Χάθηκε χρόνος στη διαπραγμάτευση

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 20:31
UPD:21:51
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την εσωτερική αντιπολίτευση.

A- A A+

Για χάσιμο χρόνου στην διαπραγμάτευση επέκρινε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει άμεσα μία «έντιμη συμφωνία» (έπρεπε να είχε υπογραφεί από τον Μάρτιο, είπε), χωρίς να περιγράψει το περιεχόμενό της. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι θα είναι "παρών" σʼ αυτή την τελευταία προσπάθεια για να υπάρξει συμφωνία για τη χώρα. Θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πρόταση που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των εταίρων μας. Αρκεί να αποφασίσουμε πίσω τα παιχνίδια  ρήξης και χρεοκοπίας και να μπούμε σε μια πορεία ανάπτυξης».

«Περιμέναμε περισσότερες αλήθειες από τον Πρωθυπουργό. Περιμέναμε να μας πει ότι έχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας για να κάνουμε συμφωνία. Αν δεν κάνω λάθος κ. Τσίπρα ο χρόνος μας τελειώνει στις 14 Ιουνίου. Διότι μετά δεν θα έχουμε περιθώριο για να συνεννοηθούμε με τα κοινοβούλια των άλλων κρατών», προειδοποίησε ο Στ. Θεοδωράκης.

AMNAWEBTV

«Χάσατε κάποιος μήνες, κατά τους οποίους δεν κάνατε απολύτως τίποτα. Και μόνο στη Ρίγα καταλάβατε ότι τα ψέματα τελειώνουν. Τι κάνατε 130 ημέρες; Ο κόσμος θέλει μια έντιμη συμφωνία και δεν τον πειράζει αν κάποια από τα προεκλογικά σας ψέματα δεν εφαρμοστούν. Από τον Φεβρουάριο σας είχαμε καλέσει να μην αφήσετε τον χρόνο να περάσει. Μπορούσατε να προχωρήσετε σε συμφωνία μέσα στον Μάρτιο, τότε που ζούσατε τον μήνα του μέλιτος με τους Ευρωπαίους. Όλους τους μήνες που πέρασαν προκρίνατε τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό, την κατεδάφιση  της Παιδείας και τους διορισμούς. Η κυβέρνησή σας αρέσκεται στους αυτοσχεδιασμούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι καταστροφικοί», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος θεωρεί ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η εσωκομματική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα μέρος του κόμματός σας αποτελείται από αντιευρωπαϊστές και κρατιστές. Αμφισβητούν το σύνολο του ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην τρόικα της χρεοκοπίας και της δραχμής. Στην τρόικα που υπονομεύει τη διαπραγμάτευση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού και κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας στην εσωτερική σας αντιπολίτευση. Πώς είναι δυνατόν να δέχεστε στελέχη σας να υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Πώς είναι δυνατόν η τύχη της χώρα να εξαρτάται από βουλευτές που  μιλούν για έλεγχο κεφαλαίων και χρεοκοπία;».

Επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση για έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου, αλλά και για την επιλογή της, όπως είπε, «να είστε μόνος σας στη διαπραγμάτευση. Σας είχαμε προτείνει από την πρώτη στιγμή να υπάρχει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Το αρνηθήκατε αλλά θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η επόμενη μεγάλη διαπραγμάτευση θα πρέπει να είναι μια εθνική διαπραγμάτευση και όχι μια διαπραγμάτευση μόνο των στελεχών σας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή