Στη Βουλή η πορεία της διαπραγμάτευσης

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 18:59
UPD:23:43
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την αίθουσα της Ολομέλειας πριν την έναρξη της προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

A- A A+

Παρακολουθήστε απευθείας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης, που πραγματοποιείται στη Βουλή μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει μία ώρα και 10 λεπτά.

Δεν προβλέπονται τριτολογίες, ούτε ομιλίες υπουργών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ή βουλευτών, αν και αυτό είχε καταστρατηγηθεί στην προηγούμενη ενημέρωση της Βουλής για τις διαπραγματεύσεις που είχε ζητήσει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, με βάση τον Κανονισμό:

  • η ανακοίνωση ή δήλωση της κυβέρνησης γίνεται αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 λεπτά.
  • οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της Αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της κυβέρνησης για 5 λεπτά, κατ’ ανώτατο όριο για τον καθένα. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη συζήτηση τον αναπληροί εκπρόσωπός του οριζόμενος απ’ αυτόν.
  • η απάντηση του Πρωθυπουργού στις απόψεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε 5 λεπτά.
  • η δευτερολογία των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3 λεπτά και του Πρωθυπουργού, ο οποίος μιλά τελευταίος, τα 5 λεπτά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή