Champions League: Η συνέντευξη Τύπου της Γιουβέντους

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 20:11
UPD:20:18
REUTERS/Reuters / Pool

Ο Τζιανλουϊτζι Μπουφόν στην συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

Την Μπαρτσελόνα έχρισαν ως φαβορί του αυριανού τελικού του Champions League οι παίκτες και ο προπονητής της Γιουβέντους, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Ο τεχνικός της «Μεγάλης Κυρίας», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο αρχηγός, Τζιανλουϊτζι Μπουφόν και ο αμυντικός, Λεονάρντο Μπονούτσι, εξέφρασαν την άποψη με την οποία συντάσσεται το σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου: Ό,τι η «Μπάρτσα» έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου, μεταφέροντας, παράλληλα, το βάρος στους νταμπλούχους Ισπανίας.

Αναλυτικά:

ΜΑΣΙΜΙΛΙΑΝΟ ΑΛΕΓΚΡΙ: «Ξεκινήσαμε με στόχο τη συμμετοχή στους προημιτελικους και να που τώρα είμαστε στον τελικό. Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες και η συνήθης ερώτηση: πώς τους σταματάμε; Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ματς δεν θα λήξει 0-0, άρα οφείλουμε να σκοράρουμε. Θα είναι ένα μεγάλο ματς, όπως όλοι οι τελικοί. Θα χρειαστούμε τύχη και πολύ δουλειά.

Λυπάμαι πολύ για την απώλεια του Κιελίνι. Χάσαμε έναν παίκτη που ήταν εκπληκτικός από το ξεκίνημα της σεζόν. Στη θέση του θα παίξουν ο Μπαρτσάλι ή ο Ογκμπόνα. Αμφότεροι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Αύριο το βράδυ θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι ένα ματς. Δεν έχεις την ευκαιρία να ξαναπαίξεις. Η αντίπαλός μας είναι μία εξαιρετική ομάδα, αλλά όπως όλες έχει κάποιες ατέλειες, κάποιες αδυναμίες. Είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είμαστε ισχυροί πνευματικά και να ανατρέψουμε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση αντιμετωπίσουμε, γιατί το φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα».

ΤΖΙΤΖΙ ΜΠΟΥΦΟΝ: «Ηταν ένας στόχος που κυνηγούσαμε εδώ και χρόνια. Ισως δεν πιστεύαμε ότι φέτος είναι η χρονιά μας, κυρίως επειδή είχαμε ένα νέο προπονητή. Νομίζαμε ότι θα περνούσαν 2-3 χρόνια μέχρι να φτάσουμε στον τελικό. Η ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα. Αντικειμενικά, η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί με σπουδαίους παίκτες όπως ο Μέσι, ο Σουάρες, ο Νεϊμάρ, ο Ινιέστα. Ωστόσο, όταν απέναντί τους είναι ποδοσφαιριστές όπως ο Τέβες, ο Πογκμπά, ο Μαρκίζιο, ο Μπονούτσι, πιστεύω πως θα έχουμε την ευκαιρία μας. Τη Γιουβέντους ανέκαθεν εκπροσωπούσαν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Ολα τα τρόπαια που έχουμε κατακτήσει, αποδεικνύουν ότι δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ. Αν κατακτήσουμε το τρόπαιο θα χαρώ, θα τους αγκαλιάσω όλους, αλλά σε 1,5 μήνα θα επιστρέψω στη δουλειά μου. Παίζουμε για τη Γιουβέντους και το τρόπαιο θα είναι μεγάλο επίτευγμα, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελεί απλώς συνέχεια της Ιστορίας του συλλόγου».

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ: «Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο την απόδοση που είχαμε εναντίον της Ντόρτμουντ. Αυτή ήταν μια καθοριστική στιγμή στη φετινή πορεία μας. Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε σπουδαία ομάδα και γι΄αυτό απόψε βρισκόμαστε εδώ. Ξέρουμε ότι ανήκουμε ένα σκαλί πιο κάτω από τη Μπαρτσελόνα, αλλά είναι τελικός, είναι ένα παιχνίδι και οι διαφορές ελαχιστοποιούνται. Και οι 11 πρέπει να δίνουμε μάχη σε κάθε φάση. Δεν ήλθαμε εδώ για να παίξουμε το ρόλο του θύματος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις