Γ.Αναστασίου: «Η Μπαρτσελόνα έχει τον πρώτο λόγο»

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 10:53
UPD:10:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου.

A- A A+

Μικρό προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94.6 για τον αυριανό μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στο Βερολίνο, ανάμεσα στη «Μπαρτσα» και στη Γιουβέντους, χρίζοντας φαβορί τους Καταλανούς. 

«Πρόκειται για δύο ομάδες που παίζουν ε ντελώς διαφορετικά. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, στο οποίο εκτιμώ πως θα υπάρχει μεγάλη τακτική από τους προπονητές των φιναλίστ», τόνισε αρχικά ο Αναστασίου και συνέχισε: «Προσωπικά δεν έχω κάποια προτίμηση, αλλά εάν δεν είχα επιλογή θα έλεγα ότι η Μπαρτσελόνα θα το σηκώσει. Κανείς, πάντως, δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τη Γιουβέντους. Πρόκειται για μεγάλη ομάδα, με βελτίωση χρόνο με τον χρόνο. Έγινε πιο αποτελεσματική με τον Αλέγκρι και μπορεί να μην έχει την ποιότητα της Μπαρτσελόνα, αλλά διαθέτει παίκτες με μεγάλη προσωπικότητ όπως ο Μπουφόν, ο Πίρλο, ο Τέβες».

Για την απώλεια του Κιελίνι σχολίασε: «Είναι μεγάλο πλήγμα. Θεωρώ ότι ο παίκτης αυτός είναι η ψυχή της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι. Μπορεί ο Αλέγκρι να αλλάξει το σύστημα στην άμυνα και θεωρώ πως παίξει με τέσσερις αμυντικούς, γιατί η Μπαρτσελόνα έχει ευφυείς παίκτες που μπορούν να σου προκαλέσουν προβλήματα σε τέτοιο σχηματισμό. Θεωρώ πως έτσι θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση καλύτερα και θα περιμένει βοήθεια από τους πλάγιους μπακ».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για την επιθετική τριπλέτα της Μπαρτσελόνα, απάντησε: «Είναι δύσκολο να τους σταματήσεις. Μόνο αν βρεθούν σε κακή βραδιά ή εκνευριστούν. Αλλά κι αυτό το έχουν περιορίσει με την εμπειρία τους. Από το πουθενά μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους και να σκοράρουν. Βλέπετε ότι ο Σουάρες έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως είναι... τρίτος, πίσω από Μέσι και Νεϊμάρ, γι’ αυτό κι έχει προσθέσει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του, όπως το μαρκάρισμα».

Αν θα έβρισκε μειονεκτήματα στη Μπαρτσελόνα είπε: «Παίζει πολύ ανοιχτά, ρισκάρει κι εκεί μπορεί να βρεθούν ανοιχτοί χώροι για τη Γιουβέντους με τον Τέβες. Είναι ευάλωτοι στην άμυνα λόγω του ότι οι πλάγιοι μπακ ανεβαίνουν συχνά πολύ ψηλά».

Για το ποιον θα προτιμούσε στην επίθεση της «Γιουβε» από τους Γιορέντε και Μοράτα, ανέφερε: «Ο πρώτος έχει τα φυσικά προσόντα να παίξει με την πλάτη τους αμυντικούς και να σπάσει την μπάλα, για να βγουν άλλοι παίκτες μπροστά, ενώ ο δεύτερος κιινείται περισσότερο στο χώρο. Για μένα ο Γιορέντε έχει μεγαλύτερη φυσική παρουσία και μπορεί να δίνει ανάσες στην άμυνα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις