Χρ. Μαντάς: Πιθανή μια συμφωνία για το χρέος

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 14:49
UPD:14:57
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

(φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στην τρέχουσα συμφωνία και το ζήτημα του ελληνικού χρέους άφησε ανοιχτό ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το αίτημα της Ελλάδας για αναδιάρθρωση του χρέους ενδέχεται νε συμπεριληφθεί στη συμφωνία με ορισμένους τρόπους.

Όπως εξήγησε, για παράδειγμα θα μπορούσε στο κομιουνικέ το λεγόμενο της απόφασης του επόμενου Eurogroup να υπάρχει μια συγκεκριμένη παράγραφος που να αναφέρεται σε αυτό. Ή να υπάρχει σε επίπεδο πολιτικό μια δέσμευση ότι θα το δούμε σε αυτή την κατεύθυνση.

«Το κρίσιμο σημείο είναι ότι αν το ευρωπαϊκό πια χρέος θα αντιμετωπιστεί με έναν διαφορετικό τρόπο από τη συνεχή δημοσιονομική προσαρμογή και το σπιράλ αυτό της λιτότητας» εξήγησε εν συνεχεία.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα αποδεχθεί το πακέτο της συμφωνίας, ο κ. Μαντάς ξεκαθάρισε πως είναι ένα δύσκολο πακέτο και είναι στα όριά μας και έχουμε πλήρη συνείδηση για αυτό.

«Όμως κάνει μια προσπάθεια να είναι κοινωνικά μεροληπτικό και το δεύτερο στοιχείο του είναι ότι αφήνει ένα παράθυρο που να δώσει τον απαραίτητο χρόνο που τον έχουμε πάρα πολύ ανάγκη για την εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης σε βάθος τετραετίας», συνέχισε.

Πάντως, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφήνισε πως υπό την υπάρχουσα μορφή, η πρόταση των δανειστών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, ο κ. Μαντάς αρκέστηκε να δηλώσει πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι η συλλογική λογική». Καταλήγοντας, κατέστησε σαφές πως δεν τίθεται θέμα εκλογών. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή