Αλ. Τσίπρας: Η ηγεσία της Ε.Ε. να προσχωρήσει στον ρεαλισμό

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 13:15
UPD:13:51
INTIME NEWS/© European Union
A- A A+

Την ανάγκη να αποφευχθεί η διαίρεση της Ε.Ε. επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Όπως είπε, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του κ. Γιούνκερ να συναντηθούν, προκειμένου να συζητήσει μαζί του την ελληνική πρόταση για συμφωνία και να του εξηγήσει ότι «σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο οι θεσμοί και η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση, προς όφελος της ενωμένης Ευρώπης». 

PRIMEMINISTERGR

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι από προχθες το βράδυ η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει επισήμως την πρότασή της προς τους θεσμούς για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που, όπως ανέφερε, θα δώσει ένα τέλος σε αυτήν την κρίση στην Ευρώπη, θα δώσει τέλος στα σενάρια περί Grexit, στα σενάρια της καταστροφής. 

Ο Πρωθυπουργός γνωστοποίησε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει σχόλια πάνω σε αυτήν την πρόταση από την πλευρά των θεσμικών εταίρων.

«Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε τη δίαιρεση. Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει, θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό», κατέληξε. 

Ποιοι συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Εκεί θα ενσωματωθεί στην αποστολή και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν θα πραγματοποιηθεί στις 21:30 ώρα Ελλάδος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή