Η Google καταγράφει τις φωνητικές «OK Google» ερωτήσεις

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 12:02
UPD:12:04
GOOGLE PLAY
A- A A+

Όταν ένας χρήστης «έξυπνης» συσκευής απευθύνει ερώτημα/ αναζήτηση στη συσκευή με τη χαρακτηριστική φράση «OK Google» ή ενεργοποιεί το μικρόφωνο για να υπαγορεύσει μήνυμα κειμένου, η εταιρεία καταγράφει τα λεγόμενά του, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN.

Όπως σημειώνεται, η εν λόγω αποκάλυψη προέκυψε τη Δευτέρα, όταν ο κολοσσός του χώρου της τεχνολογίας λάνσαρε το νέο χαρακτηριστικό «My Account», επιδιώκοντας να δοθεί στο κοινό μια καλύτερη εικόνα σχετικά με το πώς διαχειρίζεται τις πληροφορίες που συλλέγονται. Σε γενικές γραμμές, ήταν γνωστό ότι το Google «θυμάται» κάθε αναζήτηση κειμένου που γίνεται στο site της μηχανής αναζήτησης – ωστόσο αίσθηση προκάλεσε το ότι πλέον αποθηκεύονται καταγραφές και των φωνητικών αιτημάτων αναζητήσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εγγραφές αυτές βοηθούν στην καλύτερη αναγνώριση φωνής και την ακριβέστερη ολοκλήρωση εργασιών.

Η εύρεση της συλλογής εγγραφών είναι δυνατή στο Voice and Audio Activity, σε έναν λογαριασμό Google. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πάνε πίσω μήνες, χωρίς να είναι γνωστό κατά πόσον η εταιρεία τις κρατά αποθηκευμένες. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης έχει την επιλογή διαγραφής των εγγραφών, ενώ υπάρχει διαθέσιμη η επιλογή παύσης της αποθήκευσής τους από την εταιρεία.

Όπως σημειώνεται, το 2013 είχε γίνει επίσης γνωστό ότι η Apple κρατούσε αντίστοιχα δείγματα για το Siri, για περίπου δύο χρόνια, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι επανεξετάζονται οι εγγραφές για τη βελτίωση της υπηρεσίας. Η δυνατότητα διαγραφής υπήρχε μέσω reset του Siri και του χαρακτηριστικού υπαγόρευσης.

Προτεινόμενα για εσάς