Υεμένη: Οι Σαουδάραβες σκότωσαν αμάχους αντί για αντάρτες Χούδι

Με αεροπορικά πλήγματα στη μεθόριο
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 13:51
UPD:28/05/2015 10:12
REUTERS/MOHAMED AL-SAYAGHI

Η συμμαχία των εννέα αραβικών χωρών που πλήττουν τους Χούδι αποτελείται από τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Αίγυπτο, το Σουδάν και το Μαρόκο (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τα αεροπορικά πλήγματα της συμμαχίας εννέα αραβικών χωρών με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία στη μεθόριο με την Υεμένη κόστισαν τη ζωή σε 30 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, ενώ στόχος ήταν οι ιρανόφιλοι σιίτες αντάρτες Χούδι.

Η περιοχή η οποία υπήρξε στόχος των αεροπορικών πληγμάτων κατοικείται από φυλές ζαϊντιτών (σιιτών) μουσουλμάνων, οι οποίοι συγκρούονται ένοπλα με τους συνοριοφύλακες της Σαουδικής Αραβίας.

EURONEWS

«Ένοπλοι Χούδι έπλητταν θέσεις του σαουδαραβικού στρατού στη μεθόριο, αλλά τα αεροπλάνα της συμμαχίας αντί να πετύχουν τους αντάρτες, έπληξαν αμάχους», τόνισε στο πρακτορείο Reuters κάτοικος της περιοχής.

Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εξάλλου, από βομβαρδισμό στρατιωτικής βάσης στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, από τις δυνάμεις του διεθνούς αραβικού συνασπισμού.

Η συμμαχία των εννέα αραβικών χωρών που πλήττουν τους Χούδι αποτελείται από τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Αίγυπτο, το Σουδάν και το Μαρόκο.

Τους Χούδι στηρίζουν το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία και η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή