Οι διμερείς σχέσεις και η οικονομική κρίση στη συνάντηση Π. Καμμένου – Νούλαντ

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 19:58
UPD:20:01
INTIME NEWS

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Συνάντηση με την υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Βικτώρια Νούλαντ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, αλλά και την οικονομική κρίση να βρίσκονται μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης. Παράλληλα, συζητήθηκαν το θέμα της Ρωσίας, αλλά και το Κυπριακό.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμμένος η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, με τον υπουργό Άμυνας να ενημερώνει την κ. Νούλαντ για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο κ. Καμμένος ζήτησε τη συνδρομή των ΗΠΑ, ώστε οι συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ολοκληρωθούν με θετική κατάληξη.

Αναφερόμενος στην επέκταση του Ισλαμικού Κράτους, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι συμφωνήθηκε η κοινή δράση της Ελλάδας, των ΗΠΑ, αλλά και του ΝΑΤΟ μαζί με τις χώρες οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Συμφωνήσαμε να προετοιμάσουμε την επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, με την ελληνική κυβέρνηση, όπως εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, να θέτει ως προϋπόθεση την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από την περιοχή. «Διευκρινίστηκε το θέμα της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ελλάδα σε σχέση με τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και με τα μέσα τα οποία χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, για τη συνεργασία με το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αίγυπτο, αλλά και τις moderate χώρες της Μέσης Ανατολής», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις, ενώ ερωτηθείς για το θέμα της εσωτερικής τρομοκρατίας, τόνισε ότι δεν τέθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη συζήτηση.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να προχωρήσει ο διάλογος και να υπάρξει συμφωνία. «Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρο ότι οι σχέσεις που έχει με όλα τα κράτη είναι διαφανείς και δημόσιες. Στα ενεργειακά θέματα υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των ΗΠΑ, το οποίο θα είναι και μία πολύ σοβαρή προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή