Β. Παπανδρέου: Σε διάφορα στάδια θα μπορούσε να γίνει δωροδοκία

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 12:26
UPD:13:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η κ. Παπανδρέου, τρίτο μέλος του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου που κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει για την εκδικαζόμενη υπόθεση, μετά από διάλογο που είχε με την πρόεδρο, τόνισε ότι «η έγκριση του ΚΥΣΕΑ ήταν τυπική» για τις αγορές όπλων.

A- A A+

Την πεποίθηση πως θα μπορούσε να χωρέσει δωροδοκία στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων εξέφρασε η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου κατά την κατάθεσή της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση.

«Βεβαίως και θα μπορούσε να χωρέσει δωροδοκία αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου.

Στην κατάθεσή της, η πρώην υπουργός υποστήριξε ότι μετείχε στο ΚΥΣΕΑ για πολλά χρόνια από το 1996 ως το 2004, το οποίο ελάμβανε αποφάσεις με βάση την εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Άμυνας χωρίς ωστόσο να ασχολείται με τις λεπτομέρειες ή την εφαρμογή των εξοπλιστικών συμβάσεων.

«Το ΚΥΣΕΑ συζητούσε τα γενικότερα θέματα αμυντικής πολιτικής της χώρας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούσε αντικείμενο του ΚΥΣΕΑ οι  λεπτομέρειες των συμβάσεων» κατέθεσε η πρώην Υπουργός, η οποία αναφερόμενη στην κατασκευή των υποβρυχίων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά τόνισε  ότι «επελέγη η συγκεκριμένη λύση για να στηριχθεί το ναυπηγείο και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και αλλού τα υποβρύχια».

Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι δεν είχε κοινωνικές σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ότι μετά το 1996 βρέθηκε απέναντι από τον κατηγορούμενο υπουργό,  όταν μετείχε η ίδια στη γνωστή κίνηση των τεσσάρων.

Ζήγρας: Να μας πει ο Τσοχατζόπουλος από ποιον τα πήρε

Να κατονομάσει όσους τον δωροδόκησαν καλεί τον Ακη Τσοχατζόπουλο με γραπτή δήλωσή του μέσω του συνηγόρου του,  ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ζητεί να γίνουν γνωστά τα ποσά των δωροδοκιών και η ζημία που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από τις δωροδοκίες, τονίζοντας:

«Στο βωμό του τεκμηρίου της αθωότητας του κυρίου Α.Α. Τσοχατζόπουλου, έχει ήδη θυσιαστεί η οικογένειά του και οι φίλοι του, έχει ήδη θυσιαστεί ένα ολόκληρο κίνημα, όπως κατέθεσε ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος... ας μη θυσιαστεί και ολόκληρη η Χώρα.»

Αίτηση αναστολής ποινής από τη Β. Σταμάτη

Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα υποβάλει νέα αίτηση αναστολής της ποινής για τη Βίκυ Σταμάτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή