Ευ. Βενιζέλος: Σωστή επιλογή τα ΤΟΡΜ 1, το κακό ήταν οι μίζες

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 17:14
UPD:17:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (Δ) συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια γραμματέα του κόμματος Αφροδίτη Αλ Σάλεχ (Α), και τον εκπρόσωπο τύπου Δημήτρη Καρύδη (Κ), αποχωρεί από το Εφετείο μετά την κατάθεση του ως μάρτυρας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που διακινήθηκαν από εξοπλιστικά προγράμματα με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

A- A A+

Άλλο η  δωροδοκία και άλλο η επιλογή των ΤΟΡΜ 1 διευκρίνισε κατά την κατάθεσή του στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν γνωρίζω αν κάποιος έχει δωροδοκηθεί για τα ΤΟΡ. Αλλά για την επιλογή, αυτά είναι ικανοποιητικά και σωστά επελέγησαν. Όμως επαναλαμβάνω άλλο η σκοπιμότητα της σύμβασης και άλλο πιθανές δωροδοκίες. Δηλαδή μπορείς να έχεις μια νόμιμη συναλλαγή με παράνομες πράξεις.

Μπορεί να υπάρξει κρυστάλλινη ανάθεση αλλά να υπάρξουν δωροδοκίες πριν ή μετά. Πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια Γερμανική εταιρεία .

Τα στελέχη θέλουν να υπάρχει δωροδοκία, γιατί κι αυτοί αποσπούν ποσοστό.

Συνήγορος Άκη Τσοχατζόπουλου: Αν ξέρατε όλα αυτά θα είχατε άλλη στάση στην εξεταστική; Τον υπερασπιστήκατε τότε

Ευ. Βενιζέλος: Βέβαια άλλη στάση. Το βρίσκετε λίγο ότι βρισκόμαστε εδώ σήμερα, εγώ και ο Σημίτης; Κατηγορούμενος κορυφαίο στέλεχος, μάρτυρες ένας πρωθυπουργός, ένας πρώην αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι λίγο πολιτικά, ηθικά, επικοινωνιακά για το ΠΑΣΟΚ;

Σε ερώτηση του συνηγόρου της Βίκυ Σταμάτη για το εάν υπάρχει πιθανότητα για παραπλάνηση του Υπουργού από κατώτερα στελέχη, ο κ. Βενιζέλος είπε:

Ευ. Βενιζέλος: Βεβαίως

Φρ. Ραγκούσης: Υπάρχει επικοινωνιακή προσπάθεια σπίλωσης στη σύζυγό του ;

Ευ. Βενιζέλος: Δεν νομίζω ότι σ αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή συζύγων ή παιδιών. Όποιος βάλει  την υπογραφή, έχει και την πολιτική και την ποινική ευθύνη. Δυστυχώς στη σφαίρα της πολιτικής ευθύνης, υπάρχει και η συλλογική ευθύνη.

Αλλά θα σας πω ότι ενώ στις εκλογές του 2012 με την ανάληψη της προεδρίας ανεβήκαμε 7 μονάδες και είχαμε προσδοκία να είμαστε  δίπλα στην ΝΔ, με τη σύλληψη και την επικοινωνιακή καταιγίδα πέσαμε τελικά ως κόμμα.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή