Υεμένη: Νέα πλήγματα Σ. Αραβίας κατά των ιρανόφιλων Χούδι

Στα σύνορα και στο Άντεν
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 12:24
UPD:12:55
Reuters/KHALED ABDULLAH

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Πλήγματα κατά των ιρανόφιλων σιιτών ανταρτών Χούδι της Υεμένης άρχισαν εκ νέου οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη λήξη της πενθήμερης εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών την Κυριακή.

Οι Σαυοδάραβες έπληξαν με πυροβολικό τις θέσεις των ανταρτών στα σύνορα των δύο χωρών, αφού οι αντάρτες είχαν ανοίξει πυρ εναντίον μεθοριακών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας.

EURONEWS

Η σαουδαραβική αεροπορία επανέλαβε επίσης τα πλήγματα κατά των Χούδι στο Άντεν της νότιας Υεμένης, το οποίο αποτελεί το τελευταίο προπύργιο αντίστασης της νόμιμης, κοσμικής κυβέρνησης της χώρας υπό τον πρόεδρο Αμπντ Ραμπού Μανσούρ Χάντι.

Οι Χούδι ελέγχουν πρακτικά από τον Σεπτέμβριο και τυπικά από τον Ιανουάριο την πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά και έχουν καταλάβει ντε φάκτο την κεντρική εξουσία στη χώρα, γεγονός ωστόσο που δεν αναγνωρίζεται επισήμως από τη διεθνή κοινότητα.

Τους Χούδι στηρίζουν το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία και η σιιτική λιβανική Χεζμπολάχ, ενώ ενάντιά τους πολεμούν η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Κατάρ, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, το Σουδάν και το Μαρόκο, με τη στήριξη της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή