Ευρωλίγκα: Δηλώσεις παικτών του Ολυμπιακού

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 00:12
UPD:00:25
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν εξαιρετικός, μπήκε από την αρχή στο πνεύμα του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης και με τους 17 πόντους που σημείωσε αναδείχθηκε σε πρώτο σκόρερ του αγώνα, αν και οι πόντοι δεν ήταν αρκετοί για να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα του.

«Νομίζω πως δεν παίξαμε τόσο καλά όσο θέλαμε. Είμαστε απογοητευμένοι για την ήττα, αλλά περήφανοι για όσα καταφέραμε. Πρέπει να μείνουμε με ψηλά το κεφάλι. Περάσαμε στο φάιναλ-4 παρότι είχαμε το μειονέκτημα έδρας με τη Μπαρτσελόνα. Αφήσαμε πίσω μας την ΤΣΣΚΑ, χάσαμε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδό της, τι άλλο να κάνουμε;» αναρωτήθηκε ο Αμερικανός φόργουορντ.

Για τον Λοτζέσκι ήταν η πρώτη συμμετοχή σε φάιναλ-4 και όπως είπε «είμαι χαρούμενος για την πρώτη μου συμμετοχή, αλλά στενοχωρημένος γιατί χάσαμε. Έβαλα κάποια σουτ στην αρχή αλλά σημασία έχει ότι δεν κερδίσαμε. Τώρα πρέπει να προσέξουμε στα πλέι οφ και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης εστίασε στη ζημιά που έκανε ο Κάρολ. «Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, αλλά ίσως να έχουμε κακομάθει και τον κόσμο που κερδίζαμε. Αισθάνομαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα και σε αυτό το φάιναλ-4. Μας μένει μία πικρή γεύση, αλλά αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, θα μείνει μία γλυκιά ανάμνηση από τη σεζόν».

Ο Κώστας Σλούκας, από την πλευρά του, «υποκλίθηκε» στη συνολική προσπάθεια της ομάδας του, χαρακτηρίζοντας κατόρθωμα το γεγονός ότι η ομάδα του κατάφερε να βρεθεί στον τελικό.

«Μπήκαμε δυνατά και σωστά στο παιχνίδι και μετά χάσαμε τη συγκέντρωση και το ρυθμό μας, με αποτέλεσμα να γίνουν λάθη σε άμυνα και επίθεση. Στην τρίτη περίοδο ανακάμψαμε, αλλά βρήκε ρυθμό ο Κάρολ, ευστόχησε σε μερικά κρίσιμα σουτ και κάπου εκεί έγειρε η πλάστιγγα υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης» είπε ο διεθνής γκαρντ.

«Οι πόντοι που βάλαμε δείχνουν πρόβλημα, αφού βγάλαμε ελεύθερα σουτ στο ματς αλλά δεν ευστοχήσαμε. Απόψε δεν ακολουθήσαμε πλήρως το αρχικό πλάνο μας. Η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αλλά μένει η πικρία για την προσπάθεια. Η χρονιά είναι απίστευτη, είναι κατόρθωμα που είμαστε φιναλίστ» πρόσθεσε. 

Απογοητευμένος αλλά ειλικρινής, ο Ιωάννης Παπαπέτρου παραδέχθηκε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν «καλύτερη, πάλευε 20 χρόνια να το πάρει, έπαιζε στην έδρα της και χάσαμε δίκαια. Ο Κάρολ έβαλε δύσκολα σουτ. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε καλύτερη άμυνα πάνω του, αλλά έβαλε μερικά δύσκολα τρίποντα σε περίοδο που ήταν δύσκολο για τις δυο ομάδες να σκοράρουν. Ήταν κομβικό εκείνο το σημείο».

Όσο για τη συνέχεια, ο νεαρός φόργουορντ τόνισε: «Η επιτυχία μας είναι δεδομένη και το παιχνίδι στον ημιτελικό θα μας μείνει αξέχαστο. Τώρα, πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να μάθουμε από την ήττα. Έχουμε ακόμα μπροστά μας το πρωτάθλημα, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και θα κλείσουμε επιτυχημένα την χρονιά».

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ δήλωσε πολύ στεναχωρημένος, αφού στόχος της ομάδας του ήταν να σηκώσει το Κύπελλο της Ευρωλίγκας μέσα στο «Παλάθιος Ντεπόρτες», όπως είπε: «Είμαι στενοχωρημένος γιατί ήρθαμε εδώ να πάρουμε τον τίτλο. Ήμασταν ένα παιχνίδι μακριά από το να τα καταφέρουμε, αλλά θα επιστρέψουμε».

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, τέλος, επισήμανε πως «έπρεπε να είμαστε πιο ψύχραιμοι και προσεκτικοί όταν πλησιάσαμε. Ίσως φοβηθήκαμε λίγο και η Ρεάλ να το ήθελε περισσότερο από εμάς. Αυτό φάνηκε στο παρκέ και νομίζω ότι δίκαια το πήρε. Χάσαμε την ευκαιρία να βρεθούμε και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας τον πιο βασικό στόχο, το πρωτάθλημα και θα κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις