Β.Σπανούλης: «Να εμποδίσουμε τη Ρεάλ να κάνει το παιχνίδι της»

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 22:19
UPD:22:31
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Μήνυμα ενόψει του μεγάλου τελικού της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε ο Βασίλης Σπανούλης, τονίζοντας πως για να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το τρόπαιο θα πρέπει να μην επιτρέψει στους Ισπανούς να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών και μεγάλος πρωταγωνιστής του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν στάθηκε στη δική του απόδοση, αλλά ξεκαθάρισε πως αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ομαδική δουλειά.

«Η ομάδα που θα είναι πιο ήρεμη και ελέγξει το ρυθμό, θα είναι αυτή που θα πάρει το τρόπαιο», τόνισε αρχικά ο μεγάλος άσος και συνέχισε: «Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους εμποδίσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό».

Η αποθέωση που γνώρισε μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ δεν τον... αγγίζει: «Με τιμούν αυτά που γράφτηκαν κι ακούστηκαν, αλλά για μένα πάνω από όλα είναι η ομάδα και όχι ένας παίκτης ξεχωριστά. Είναι ομαδικό το άθλημα και όταν η ομάδα είναι καλή, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Πάνω απ’ όλα κοιτάω να βοηθάω την ομάδα μου».

Ο Βασίλης Σπανούλης θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός έκανε τη... μισή δουλειά με τη νίκη επί των Ρώσων τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «... πρέπει να βελτιωθούμε γιατί, κακά τα ψέματα, δεν κάναμε καλό παιχνίδι και το πήραμε περισσότερο με τη ψυχή που βγάλαμε στο τέλος. Έχουμε λιγότερη πίεση από τη Ρεάλ, μία ομάδα που παίζει στην έδρα της και χτίστηκε για να πάρει την Ευρωλίγκα. Επαναλαμβάνω πως αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας.».

Παραδέχθηκε ότι «... η Ρεάλ παίζει πιο σκληρά από τα προηγούμενα χρόνια κι έχει διορθώσει τα λάθη που έκανε. Είμαστε η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και πρέπει να βασιστούμε σε αυτήν. Θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες και όποιος το θέλει περισσότερο, θα νικήσει».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατέληξε: «Πήραμε μεγάλη ψυχολογία από τα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα. Μετά νικήσαμε και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Δεν πρέπει, όμως, να κουκουλώνονται οι κακές εμφανίσεις από τις νίκες. Πίσω από τον Ολυμπιακό εκπροσωπούμε και όλη την Ελλάδα». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις