Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας-Πρίντεζης: «Ο τελικός είναι εθνική υπόθεση»

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 14:37
UPD:14:46
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

«Θεωρώ ότι 'έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην χώρα μας ο αυριανός αγώνας αποτελεί εθνική υπόθεση. Ανεξάρτητα από τα χρώματα, είτε αφορά τον Ολυμπιακό, είτε τον Παναθηναϊκό. Πολύς κόσμος είναι περήφανος που νικήσαμε το φαβορί στον ημιτελικό», τόνισε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ.

A- A A+

«Εθνική υπόθεση» χαρκτήρισε τον αυριανό μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Γιώργος Πρίντεζης.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο «υπαρχηγός» του Ολυμπιακού επισήμανε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του περιμένουν ένα μεγάλο αγώνα, απέναντι σε μία κορυφαία ομάδα, ενώ συμφώνησε με τον προπονητή του ότι όποια ομάδα είναι πιο συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στο παιχνίδι της, αυτή θα είναι που θα σηκώσει την... κούπα.

«Θεωρώ ότι 'έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην χώρα μας ο αυριανός αγώνας αποτελεί εθνική υπόθεση. Ανεξάρτητα από τα χρώματα, είτε αφορά τον Ολυμπιακό, είτε τον Παναθηναϊκό. Πολύς κόσμος είναι περήφανος που νικήσαμε το φαβορί στον ημιτελικό», τόνισε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ και συνέχισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε παρόντες σε ένα ακόμη φάιναλ φορ, σε έναν ακόμη τελικό. Δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν και είχαμε προβλήματα με αρκετούς τραυματισμούς. Χθες παίξαμε πολύ καλά και τώρα περιμένουμε έναν μεγάλο τελικό απέναντι στη Ρεάλ, που παίζει πολύ καλά στην έδρα της. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε».

Ο περσινός αποκλεισμός από τη Ρεάλ στα πλέι οφ δεν είναι κάτι που σκέφτονται οι «ερυθρόλευκοι». Ο Γιώργος Πρίντεζης εξήγησε το γιατί: «Ο τελικός είναι πάντα ένα διαφορετικό παιχνίδι από τα υπόλοιπα. Ξέρουμε τον τρόπο να παίζουμε στα μεγάλα ματς, έχουμε το χαρακτήρα γι’ αυτό. Μας αρέσει να παίζουμε τέτοια παιχνίδια και δε νομίζω ότι το αυριανό ματς θα έχει σχέση με τα περσινά. »

Παραδέχθηκε ότι «δεν μας αρέσει να παρατάμε τα παιχνίδια, παλεύουμε σε όλα μέχρι το τέλος. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αυτό το χαρακτήρα. Έχει σημασία να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να το απολαύσουμε. Κάποιες φορές είναι απίθανο, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι αυτό και μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά».

Για το μυστικό των... υπερβάσεων του Ολυμπιακού, είπε: «Επειδή έχουμε το μικρότερο μπάτζετ και κερδίζουμε, αυτό το κάνει απροσδόκητο. Κατά τα άλλα, δουλεύουμε πολύ σκληρά και προσπαθούμε να βγάλουμε στο παρκέ τα πράγματα που φέρνουν τη νίκη».

Κατέληξελέγοντας: «Είμαι τυχερός που έχω συμπαίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας, που αντέχουν στην πίεση. Κι όλοι ξέρουν πόση πίεση υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο θέμα τύχης, αλλά και χαρακτήρα». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις