Μπάσκετ: Η ΑΕΚ διέλυσε τον Άρη με 92-54

Ισοφάρισε το Ρέθυμνο τον ΠΑΟΚ μετά το 65-61
Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 21:03
UPD:21:07
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Καμία ομάδα από αυτές που συμμετέχουν στα προημιτελικά των πλέι οφ και που είχαν προηγηθεί με 1-0, δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς, καθώς ΑΕΚ και Ρέθυμνο ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά με Άρη και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα. 

Την αρχή έκανε ο Κολοσσός που νίκησε τον Παναθηναϊκό με 75-73. Στα ματς που ακολούθησαν η ΑΕΚ διέλυσε με 92-54 τον Άρη, ενώ στο Ρέθυμνο η τοπική ομάδα επικράτησε 65-61 του ΠΑΟΚ. Τρία στα τρία για τους γηπεδούχους στους δεύτερους αγώνες, 1-1 σε κάθε σειρά και τα πάντα θα κριθούν την επόμενη Τρίτη σε ΟΑΚΑ και Θεσσαλονίκη.

Αν και παρατάχθηκε χωρίς τον Μαλίκ Χέρστον σε δεύτερο σερί ματς, η ΑΕΚ έκανε «σκόνη και θρύψαλα» τον Άρηξ στο κλειστό του ΟΑΚΑ και οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στο «Αλεξάνδρειο» στις 19 Μαΐου, μιας και οι Θεσσαλονικείς έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Τρεις παίκτες της «Ένωσης» τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Καρλ Ίνγκλις πρώτο σκόρερ (17), ενώ οι Μενσά-Μπονσού και Κασελάκης πέτυχαν από 12 πόντους ο καθένας. Από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, ο μόνος που… διασώθηκε ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 10 πόντους.

Το Ρέθυμνο είχε στείλει το μήνυμα στο πρώτο ματς με το «δικέφαλο» του Βορρά και σήμερα επιβεβαίωσε ότι δεν θα παραδοθεί εύκολα. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου επικράτησε 65-61 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και την προσεχή Τρίτη στην Πυλαία θα επιδιώξει να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Ο Φαγιέ με 16 πόντους και ο Καλαμπόκης με 12 ήταν οι κορυφαίοι των Κρητικών. Οι 20 πόντοι του Βον δεν ήταν αρκετοί για να στείλουν από σήμερα τον ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς, ωστόσο, το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις