Μπάσκετ: Ο Κολοσσός Ρόδου νίκησε τον... μισό Παναθηναϊκό (75-73)

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015 18:48
UPD:19:01
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
A- A A+

Ήττα-σοκ υπέστη στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός από τον Κολοσσό με 73-75 , στο δεύτερο ματς της σειράς των προημιτελικών των πλέι οφ της Α1.

Οι δύο ομάδες, πλέον, βρίσκονται στο 1-1 και θα «λύσουν τις διαφορές τους» την ερχόμενη εβδομάδα στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων (Τρίτη 19/05), όπου ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός, που μετά την απομάκρυνση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδειξε να συνέρχεται στα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν με το Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο του, εμφάνισε ξανά τα γνωστά του προβλήματα, ιδιαίτερα στην άμυνα και ηττήθηκε από έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο.

Μανωλόπουλος και Λαρεντζάκης έκαναν μεγάλη ζημιά στους «πράσινους» (13 και 12 πόντους), ενώ και οι Αμερικανοί του Κολοσσού, Χάγκινς και Ρόμπινσον πέτυχαν από 9 έκαστος και είχαν σημαντική συμβολή στην κατάκτηση της νίκης. 

Οι σημαντικές απουσίες που είχε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι σαφώς κι έπαιξαν ρόλο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικαιολογία για την εικόνα που έδειξαν οι «πράσινοι» στο «Βενετόκλειο». Χωρίς το Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός είναι όντως... άλλη ομάδα. Αν προσθέσει κανείς και τους Φώτση, Γιάνκοβιτς που έμειναν στην Αθήνα, τότε γίνεται αντιληπτό ότι στο συγκεκριμένο ματς οι απουσίες αυτές στοίχισαν πάρα πολύ στο «τριφύλλι». 

Καθοριστικό σημείο στο παιχνίδι ήταν ο τραυματισμός του Νίκου Παππά στην 3η περίοδο. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού χτύπησε στο γόνατο και δεν κατάφερε να βοηθήσει στη συνέχεια την ομάδα του. Με το Λουκά Μαυροκεφαλίδη (πέτυχε 23 πόντους) ήταν αυτοί που «τραβούσαν το κουπί» στο σκοράρισμα κι οπωσδήποτε η αποχώρησή του από το παρκέ επηρέασε σημαντικά τους φιλοξενούμενους.

Ομάδα χωρίς οργάνωση, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της. Κι αν ο Ντι Τζέι Κούπερ δεν μπορεί να κριθεί από το πρώτο του ματς με την φανέλα του Παναθηναϊκού, οι υπόλοιποι γκαρντ (εξαιρουμένου του Παππά που πέτυχε 16 πόντους) δεν βοήθησαν καθόλου, τόσο οργανωτικά, αλλά και επιθετικά (ο Μποχωρίδης τελείωσε το ματς  με 2 πόντους, ο Νέλσον με 8, ο Σλότερ με 8, ενώ ο Μπουμς με 2.)

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, η διαφορά που πήρε ο Κολοσσός στην πρώτη περίοδο (21-10), ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση. Στα επόμενα τρία 10λεπτα ο Παναθηναϊκός είχε υπέρ του τα επί μέρους σκορ, πέρασε μία φορά μπροστά στην 3η περίοδο με ένα πόντο, αλλά οι γηπεδούχοι ανακτούσαν γρήγορα το προβάδισμα και μια διαφορά που κυμαινόταν από 6-8 πόντους.

Περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη και πάλι ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 70-68, αλλά δέχτηκε σερί 6-0 (70-74) με το τρίποντο του Τσιάμη και η «πλάστιγγα έγειρε» υπέρ των γηπεδούχων.  Το time out που πήρε ο Μανωλόπουλος στα 3:08΄΄ δεν έφερε αποτέλεσμα, έστω κι αν ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 73-74 με τον ένατο πόντου του Ρέιμαρ Μόργκαν, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία (πήρε και 7 ριμπάουντ).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις