Πολιτική
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 17:14

Ευ. Βενιζέλος: Σωστή επιλογή τα ΤΟΡΜ 1, το κακό ήταν οι μίζες

Άλλο η  δωροδοκία και άλλο η επιλογή των ΤΟΡΜ 1 διευκρίνισε κατά την κατάθεσή του στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Άλλο η  δωροδοκία και άλλο η επιλογή των ΤΟΡΜ 1 διευκρίνισε κατά την κατάθεσή του στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ευ. Βενιζέλος: Δεν γνωρίζω αν κάποιος έχει δωροδοκηθεί για τα ΤΟΡ. Αλλά για την επιλογή, αυτά είναι ικανοποιητικά και σωστά επελέγησαν. Όμως επαναλαμβάνω άλλο η σκοπιμότητα της σύμβασης και άλλο πιθανές δωροδοκίες. Δηλαδή μπορείς να έχεις μια νόμιμη συναλλαγή με παράνομες πράξεις.

Μπορεί να υπάρξει κρυστάλλινη ανάθεση αλλά να υπάρξουν δωροδοκίες πριν ή μετά. Πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια Γερμανική εταιρεία .

Τα στελέχη θέλουν να υπάρχει δωροδοκία, γιατί κι αυτοί αποσπούν ποσοστό.

Συνήγορος Άκη Τσοχατζόπουλου: Αν ξέρατε όλα αυτά θα είχατε άλλη στάση στην εξεταστική; Τον υπερασπιστήκατε τότε

Ευ. Βενιζέλος: Βέβαια άλλη στάση. Το βρίσκετε λίγο ότι βρισκόμαστε εδώ σήμερα, εγώ και ο Σημίτης; Κατηγορούμενος κορυφαίο στέλεχος, μάρτυρες ένας πρωθυπουργός, ένας πρώην αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι λίγο πολιτικά, ηθικά, επικοινωνιακά για το ΠΑΣΟΚ;

Σε ερώτηση του συνηγόρου της Βίκυ Σταμάτη για το εάν υπάρχει πιθανότητα για παραπλάνηση του Υπουργού από κατώτερα στελέχη, ο κ. Βενιζέλος είπε:

Ευ. Βενιζέλος: Βεβαίως

Φρ. Ραγκούσης: Υπάρχει επικοινωνιακή προσπάθεια σπίλωσης στη σύζυγό του ;

Ευ. Βενιζέλος: Δεν νομίζω ότι σ αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή συζύγων ή παιδιών. Όποιος βάλει  την υπογραφή, έχει και την πολιτική και την ποινική ευθύνη. Δυστυχώς στη σφαίρα της πολιτικής ευθύνης, υπάρχει και η συλλογική ευθύνη.

Αλλά θα σας πω ότι ενώ στις εκλογές του 2012 με την ανάληψη της προεδρίας ανεβήκαμε 7 μονάδες και είχαμε προσδοκία να είμαστε  δίπλα στην ΝΔ, με τη σύλληψη και την επικοινωνιακή καταιγίδα πέσαμε τελικά ως κόμμα.

Newsroom naftemporiki.gr