Champions League: Για το θαύμα η Μπάγερν

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 13:13
UPD:13:15
REUTERS/MICHAEL DALDER
A- A A+

Οι αγώνες ρεβάνς των ημιτελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούν απόψε με πρώτο σταθμό το Μόναχο, όπου η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς του 0-3 με το οποίο έφυγε την περασμένη Τετάρτη από το «Καμπ Νου».

Η αποστολή της γερμανικής ομάδας πολύ δύσκολη, αφού η επίδοξη πλέον πρωταθλήτρια Ισπανίας δεν είναι σε καμία περίπτωση... Πόρτο, που ενώ είχε νικήσει την Μπάγερν με 3-1 στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών συνετρίβη στον επαναληπτικό με 1-6.

Το μόνο βέβαιο όμως είναι ότι λόγω ιδιοσυγκρασίας, φιλοσοφίας και μετάλλου οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θα αφεθούν στη μοίρα τους αλλά θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα που έχουν, ακόμη κι αν αυτή είναι μία στις εκατό.

Το κακό για την Μπάγερν, πάντως, είναι ότι πηγαίνει να παίξει τη ρεβάνς σε κάθε άλλο παρά ήρεμη κατάσταση. Ο τεχνικός της βρίσκεται πλέον υπό αμφισβήτηση και το πρωτάθλημα Γερμανίας, που κατακτήθηκε εύκολα, δεν καλύπτει τον Γκουαρντιόλα καθώς αυτό θεωρείται εύκολη υπόθεση από τη διοίκηση και τους φιλάθλους, που ήθελαν τελικό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός τούτου, το ιατρικό δελτίο είναι... απογοητευτικό για τους Βαυαρούς, αφού βλέποντας στους απόντες λόγω τραυματισμού τα ονόματα των Ρόμπεν, Ριμπερί, Αλάμπα (κυρίως αυτούς), Μπαντστούμπερ και Στάρκε σε πιάνει... μελαγχολία, κι ας μην είσαι φίλος της Μπάγερν.

Βίοι αντίθετοι, στην πλευρά της Μπαρτσελόνα η προοπτική του «τρεμπλ» παραμένει ορθάνοιχτη κι αυτό οπλίζει με κίνητρο και δύναμη τους παίκτες της.

Οι Καταλανοί χρειάζονται μόλις μία νίκη στους δύο εναπομείναντες αγώνες για να επιστρέψουν στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, θα παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και είναι με το ένα «πόδι» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι ναι, η ζωή είναι ωραία...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις