Πειθαρχική δίωξη στη Βέροια από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 15:59
UPD:16:01
A- A A+

Πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Βέροια, του πρώην προέδρου της Γιώργου Αρβανιτίδη και του πρώην γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργου Λαναρή άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος.

Η δίωξη έρχεται μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη φετινή Σούπερ Λίγκα και βασίζεται στη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση», δυνητικά δε αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να δημιουργήσει ανακατατάξεις στην κατάρτιση της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Με ποιο τρόπο; Οι Λεβαδειακός και Εργοτέλης που υποβιβάστηκαν μπορούν να υποβάλουν ένσταση και αν αποδειχθεί ενοχή της μακεδονικής ομάδας, η Βέροια διατρέχει πλέον τον κίνδυνο του υποβιβασμού, κι ας κέρδισε την παραμονή της στην τετραπλή ισοβαθμία με την ομάδα της Λιβαδειάς και τους Πανιώνιο, Πανθρακικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης και ο πρώην ποδοσφαιριστής της, Νίκος Γεωργέας, είχαν δηλώσει στην ένορκη κατάθεσή τους ότι στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό (6 Ιανουαρίου) παράγοντας του συλλόγου ζήτησε στα αποδυτήρια ήττα της Βέροιας, με σκορ μεγαλύτερο του 2-0 μάλιστα!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Βέροια, του κ. Γεώργιου Λαναρή και του κ. Γεώργιου Αρβανιτίδη για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 21Β και 21Α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε, κωδικοποιήθηκε και εγκρίθηκε στις 22-5-2012 με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. και επικυρώθηκε από τη Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. την 1-6-2012 και ίσχυε κατά τον κρίσιμο εν προκειμένω χρόνο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις