Ποτάμι: Να μην πληρώσουν οι πολίτες τον χαμένο χρόνο

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 17:45
UPD:17:46
SOOC/Nikos Libertas

Το Ποτάμι καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για σπατάλη χρόνου και πολιτικού κεφαλαίου σε επιμέρους θέματα, αντί να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

A- A A+

«Να μην πληρώσουν οι πολίτες τον χρόνο που σπατάλησε η κυβέρνηση» επισημαίνει σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση το Ποτάμι, το οποίο κάνει λόγο για «βροχή» φορολογικών μέτρων, που προκαλεί ανησυχία.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει τη δήλωση του επικεφαλής του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος εξέφρασε τη θετική του διάθεση απέναντι σε μία συμφωνία που θα κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ.

Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να επιδιώξει μία τέτοια συμφωνία, ωστόσο υπογραμμίζει πως «άλλοι φόροι δεν αντέχονται», με την κοινωνία να «έχει γονατίσει ύστερα από πέντε χρόνια μειώσεων των εισοδημάτων και αυξήσεων στη φορολογία».

Επιπλέον, εκτιμά ότι η οικονομία δε μπορεί να σηκώσει πρόσθετα υφεσιακά μέτρα.

«Αυτό υποτίθεται πως αποτελούσε κόκκινη γραμμή, αλλά φαίνεται πως έχει ξεθωριάσει», συμπληρώνει.

Συνεχίζοντας, το Ποτάμι καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για σπατάλη χρόνου και πολιτικού κεφαλαίου σε επιμέρους θέματα, αντί να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές που, όπως εκτιμά, θα της επέτρεπαν να διαπραγματευθεί από καλύτερη θέση.

«Το χρόνο που σπατάλησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα κληθούν τώρα να τον πληρώσουν οι πολίτες», υπογραμμίζει το Ποτάμι, ενώ καλεί τον Πρωθυπουργό να ενημερώσει υπεύθυνα τη Βουλή, τα κόμματα και το λαό για τις κυβερνητικές θέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή