Πώς αναδιατυπώθηκε το άρθρο για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 15:06
UPD:16:20
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Υφυπουργός με τις αλλαγές ουσιαστικά αναφέρει ότι η ΕΠΟ «διαχειρίζεται τις υποθέσεις της» (από «διαχειρίζεται τις εσωτερικές της υποθέσεις»).

A- A A+

Σε επαναδιατύπωση του άρθρου 15 του αθλητικού νομοσχεδίου για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ προχώρησε ο yφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά τη «διελκυστίνδα τηλεφωνημάτων» που, όπως είπε, είχε με την ΟΥΕΦΑ. Η ΝΔ, διά του Εισηγητή της Κώστα Κουκοδήμου, απέσυρε το αίτημά της για ονομαστική ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου άρθρου.

Ο Υφυπουργός με τις αλλαγές ουσιαστικά αναφέρει ότι η ΕΠΟ «διαχειρίζεται τις υποθέσεις της» (από «διαχειρίζεται τις εσωτερικές της υποθέσεις»).

Πλέον το άρθρο 15 του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι η ΕΠΟ ρυθμίζει θέματα του ποδοσφαίρου και της λειτουργίας της «στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της, σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένο με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία – με δεδομένο πως η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος της οποίας είναι η ΕΠΟ».

Η προηγούμενη διατύπωση στο άρθρο 15 αναφέρει ότι η ΕΠΟ ρυθμίζει θέματα του ποδοσφαίρου και της λειτουργίας της «στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της, σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένο με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία – λαμβανομένου υπόψη πως η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις εσωτερικές της υποθέσεις ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος της οποίας είναι η ΕΠΟ».

Το ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε για τις αλλαγές με τον Εισηγητή του Γιάννη Γκιόκα να υποστηρίζει πως «δίνεται η εντύπωση ότι νομοθετεί η ΟΥΕΦΑ» δηλώνοντας ότι ενώ θα ψήφιζε τα άρθρα, τώρα τα καταψηφίζει.

Ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης ζήτησε να αλλάξει και η διατύπωση του άρθρου 5 που ορίζει ότι οι τακτικοί δικαστές στην ΕΠΟ θα έχουν τριετή θητεία, λέγοντας πως ο ορισμός της θητείας είναι παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Και η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε ότι δεν θα ψηφίζει το άρθρο 5.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή