Ενστάσεις από τους ΑΝΕΛ για το άρθρο 15 του αθλητικού ν/σ

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 15:57
UPD:16:28
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Διευκρινίσεις από την UEFA προκειμένου να ψηφίσουν το άρθρο 15 του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ και η ΝΔ δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για το συγκεκριμένο άρθρο.

Σε νομοτεχνική βελτίωση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή στο άρθρο 15 αναφέρεται ότι η ΕΠΟ ρυθμίζει θέματα του ποδοσφαίρου και της λειτουργίας της «στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της, σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένο με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία – λαμβανομένου υπόψη πως η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις εσωτερικές της υποθέσεις ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος της οποίας είναι η ΕΠΟ».

Όμως ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε ότι «το κείμενο που εστάλη από την UEFA έχει την ονομασία «it’s own». «Η ονομασία "it’s own" δεν έχει καμία σχέση με το "internal" που είναι "εσωτερικές υποθέσεις". Η πληροφορία που έχουμε είναι πως, αν δεν αλλάξει αυτό, δεν θα γίνει δεκτό», ανέφερε.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο κ. Κοντονής απάντησε: «Αυτή ήταν η έκφραση στην οποία καταλήξαμε όσον αφορά το ελληνικό κείμενο προχθές, στη Γενεύη, με τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που αυτό τους είπαμε και μας έδωσαν την έγκρισή τους και τη συμφωνία τους, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αποστασιοποιηθούμε από αυτό που μας είπαν και τους είπαμε. Σας παρακαλώ πολύ, να μείνουμε σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Δηλώνω ότι πέραν αυτών που συμφωνήθηκαν δεν μπορεί να γίνει άλλη τροποποίηση».

«Το θέμα είναι τι έχει συμφωνηθεί. Επειδή παίζουμε με τις λέξεις και τις λέξεις μπορούμε να τις βρούμε μπροστά μας, γιατί όλοι ξέρουμε τι μπορεί να συμβαίνει στη διπλωματία με την αλλαγή μιας λέξης, σας λέω ότι η λέξη "internal" δεν έχει καμία σχέση με το "it’s own"», επέμεινε ο κ. Χαϊκάλης και δήλωσε πως «αν το απόγευμα που θα συζητήσουμε τα άρθρα, δεν έχουμε καθαρά τη θέση της UEFA για να δούμε τι λέει και να εξηγεί ότι αυτό είναι το συμφωνηθέν κείμενο, το "it’s own", δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το άρθρο 15. Γιατί δεν θα παίξουμε εμείς με την έξοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου για μια λέξη».

«Κάντε ό,τι νομίζετε», του απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή