Κοντονής: Διαμορφώθηκε στην τελική μορφή του το νομοσχέδιο

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 20:25
UPD:20:29
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο κ. Κοντονής (φωτογραφία αρχείου) ευχαρίστησε UEFA και FIFA για τη συμβολή τους και το διάλογο που είχε μαζί τους.

A- A A+

Η τελική διαμόρφωση του κειμένου του νομοσχεδίου για τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα ολοκληρώθηκε σήμερα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υφυπουργός, Σταύρος Κοντονής

Ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε UEFA και FIFA για τη συμβολή τους και το διάλογο που είχε μαζί τους, ο οποίος σύμφωνα με τον υφυπουργό «διεξήχθη αδιάλειπτα μέχρι τέλους και ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, παρά τις συνεχείς προσπάθειες πολλών να τον τορπιλίσουν».

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κοντονής «για πρώτη φορά καταφέραμε να τεθούν και συζητηθούν στις αληθινές τους διαστάσεις θέματα-ταμπού, όπως το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου (...) καταργώντας ρητά και κατηγορηματικά τη νησίδα αυθαιρεσίας και ανομίας που με πρόσχημα το αυτοδιοίκητο αποτελούσε μαύρη κηλίδα στη νομοθεσία μας και όνειδος για την έννομη τάξη της χώρας».

Στο πλαίσιο των τομών που επιφέρει ο νέος αθλητικός νόμος, από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο «όλες οι διαφορές στο ποδόσφαιρο θα επιλύονται αποκλειστικά από τακτικούς δικαστές, οι οποίοι θα περιβάλλονται με όλα τα εχέγγυα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας», ενώ για την προστασία της ασφάλειας και της ακεραιότητας των φιλάθλων, επίσης από τη νέα περίοδο «κανείς αγώνας με θεατές δεν θα διεξάγεται σε γήπεδο στο οποίο δεν θα βρίσκονται σε λειτουργία συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και ονομαστικού εισιτηρίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις