Γ. Πανούσης για παιδοκτόνο: Πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο του δράστη

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 13:45
UPD:18:00
SOOC/Menelaos Myrillas

Ο κ. Πανούσης σημείωσε αυτό το έγκλημα «δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά».

A- A A+

Στην εκτίμηση ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο του 27χρονου παιδοκτόνου προέβη ο εγκληματολόγος και υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Όπως είπε, μιλώντας στον Real FM για το τραγικό έγκλημα με μικρή Άννυ, αυτό «δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε». 

Σημείωσε μάλιστα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, δράστες τέτοιων εγκλημάτων, είτε αυτοκτονούν είτε έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του δράστη».

Ο κ. Πανούσης σημείωσε αυτό το έγκλημα «δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά». «Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο».

Και πρόσθεσε: «Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης, δεν έχεις τίποτα να πεις».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή