Apple Watch: Θα ελέγχει λειτουργίες μοντέλων BMW i

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 11:43
UPD:11:44
A- A A+

Η BMW ανοίγει συνεχώς νέους δρόμους στο χώρο της συνδεσιμότητας αυτοκινήτου και κινητού μέσω της τεχνολογίας BMW ConnectedDrive.

Όπως επιβεβαιώνει και η εφαρμογή BMW i Remote, προσφέρει την πιο προηγμένη σύνδεση οδηγού, αυτοκινήτου και έξω κόσμου. Η εφαρμογή μπορεί ήδη να χρησιμοποιείται για έλεγχο και διαχείριση λειτουργιών μοντέλων BMW i από απόσταση. Είναι μία εφαρμογή που οι πελάτες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν από την πρώτη μέρα με το προσεχές, νέο Apple Watch.

Το Apple Watch χρησιμοποιείται σαν ένα παραδοσιακό ρολόι καρπού και λειτουργεί σαν έξυπνη προέκταση ενός συνδεδεμένου Apple iPhone. Μπορεί να συνδέσει τον οδηγό με το BMW i3 ή BMW i8 του οποιαδήποτε στιγμή – από απόσταση εάν χρειαστεί – και επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν ή να διαχειρίζονται σημαντικές λειτουργίες άμεσα μέσω της εφαρμογής BMW i Remote, χωρίς να πρέπει να βγάλουν το smartphone από την τσέπη τους, να ξεκλειδώσουν την οθόνη ή να εισάγουν κωδικό.

Πολλοί από εμάς ήδη θεωρούμε τις ψηφιακές υπηρεσίες αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και τα smartwatches θα ενισχύσουν αυτή την τάση. Επίσης, προάγουν την εμπειρία του ταξιδιού με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το Apple Watch ελέγχεται με πίεση ή με κίνηση στην επιφάνεια αφής, κάτι ήδη γνωστό από τα smartphones και τα tablets. Μία κίνηση προς τα επάνω αποκαλύπτει την οθόνη εκκίνησης της εφαρμογής BMW i Remote – το κεντρικό σημείο πλοήγησης της έκδοσης της εφαρμογής για Apple Watch.

Εδώ, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα άλλα μενού της εφαρμογής. Η οθόνη εκκίνησης παρουσιάζει το αυτοκίνητο συνδεδεμένο με το smartwatch με τη φινέτσα που χαρακτηρίζει τη μάρκα BMW i. Επίσης εμφανίζεται η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η αυτονομία, καθώς και η ώρα της ημέρας. Με περισσότερο scrolling, η οθόνη εκκίνησης εμφανίζει ένα νέο μενού μέσω του οποίου οι χρήστες ελέγχουν πολυάριθμες πληροφορίες του οχήματος, όπως εάν οι πόρτες είναι κλειδωμένες, αν η οροφή είναι ακόμα ανοιχτή ή αν ο χώρος αποσκευών είναι κλειστός.

Επίσης επισημαίνονται προειδοποιήσεις service – π.χ. εάν χρειάζεται αλλαγή υγρού φρένου ή service. Αυτή η λίστα κρύβεται με σάρωση της οθόνης ή μέσω του κεντρικού εργαλείου ελέγχου του Apple Watch, Digital Crown.​

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή