Τροποποιήσεις στο νόμο από τον Κοντονή

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 15:52
UPD:16:34
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, γνωστοποίησε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA πέρασε στο αθλητικό νομοσχέδιο νέα διάταξη, η οποία προσδιορίζει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Ταυτόχρονα, με αυτή την προσθήκη καταργείται η υφιστάμενη που εξαιρεί την Ομοσπονδία από συγκεκριμένες προβλέψεις του νόμου και δεν προβλέπει υποχρέωση εναρμόνισης με τα καταστατικά των FIFA και UEFA.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 15 ως παράγραφος 2 προστέθηκε ότι «θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των όποιων είναι μέλος».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εκτός αυτού, στο νομοσχέδιο επήλθε σε σειρά τροποποιήσεων προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση με FIFA και UEFA. Έτσι, στα γήπεδα των ομάδων που δεν έχουν ηλεκτρονικό εισιτήριο οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων και αν υπάρξει παραβίαση του μέτρου θα ανακαλείται το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ακόμη, προβλέπεται ότι οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα εκδίδονται εντός πέντε ημερών, ενώ ως προς το θέμα ακραίων κρουσμάτων βίας, που θα δύνανται να επιφέρουν αποκλεισμό συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η απόφαση αποκλεισμού θα επιβάλλεται από την επόμενη περίοδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις