Στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου επιθυμεί να εισέλθει η Υεμένη

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 15:47
UPD:16:15
EPA/YAHYA ARHAB

Συμμαχία αραβικών, σουνιτικών μουσουλμανικών χωρών υπό τη Σ. Αραβία έχουν εξαπολύσει εδώ και εβδομάδες αεροπορικά πλήγματα κατά των ιρανόφιλων Χούδι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα και μεγάλο μέρος του εδάφους της Υεμένης.

A- A A+

Αίτημα για συμμετοχή στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, στο οποίο συμμετέχουν έξι χώρες της περιοχής, με ισχυρότερη τη Σαουδική Αραβία, θα υποβάλει η νόμιμη κυβέρνηση της Υεμένης, την οποία έχουν ανατρέψει οι ιρανόφιλοι σιίτες αντάρτες Χούδι.

«Θα παρουσιάσουμε σχέδιο στη Σαουδική Αραβία τον επόμενο μήνα το οποίο θα προετοιμάζει τη συμμετοχή της Υεμένης στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου», ανέφερε ο Ρατζέχ Μπάντι, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Υεμένης, από το Κατάρ όπου και βρίσκεται.

Συμμαχία αραβικών, σουνιτικών μουσουλμανικών χωρών υπό τη Σ. Αραβία έχουν εξαπολύσει εδώ και εβδομάδες αεροπορικά πλήγματα κατά των ιρανόφιλων Χούδι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα και μεγάλο μέρος του εδάφους της Υεμένης, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στη Σαναά της φιλοδυτικής κυβέρνησης του πρόέδρου Αμπντ Ραμπού Μανσούρ Χάντι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή