Σούπερ Λίγκα: Θέμα με τα πρακτικά του Δ.Σ. στις 24/2

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 15:34
UPD:15:36
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Θέμα ενδέχεται να έχει προκύψει με τα πρακτικά της συνεδρίασης στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας στις 24 Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή είχε σημειωθεί το φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο, καθώς μέρος της απόφασης του Πρωτοδικείου κάνει λόγο για πιθανή εσκεμμένη αλλοίωσή τους.

Οι «πράσινοι» είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοργανώτριας για να λάβουν αντίγραφα των πρακτικών εκείνης της συνεδρίασης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τους δικαίωσε.

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε μέρος της δικαστικής απόφασης, που κάνει λόγο για πιθανώς βάσιμο φόβο του Παναθηναϊκού για εσκεμμένη παραποίηση των πρακτικών.

Το πρόβλημα έγκειται, σύμφωνα με την πλευρά της αθηναϊκής ομάδας, στο ότι από τα πρακτικά απουσιάζουν φράσεις που επιβαρύνουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

«Περαιτέρω πιθανολογήθηκε ότι συντρέχει επικείμενος κίνδυνος αλλοίωσης του περιεχομένου του αντίγραφου σε ηλεκτρονική μορφή (CD), καθόσον το από 31/3/2015 κείμενο απομαγνητοφώνησης που εστάλη την ανωτέρω ημερομηνία από τους καθού η αίτηση στους αιτούντες, δεν περιλαμβάνει την πλήρη αποτύπωση της ηχητικής καταγραφής που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της ανωτέρω επίμαχης συνεδρίασης, αντιθέτως ελλείπει τουλάχιστον μια ολόκληρη παράγραφος, η οποία έχει δημοσιευτεί στο φύλλο της 7/3/2015 της ημερησίας εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", στην οποία (παράγραφο) περιλαμβάνονται εξυβριστικοί χαρακτηρισμοί του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευάγγελου Μαρινάκη σε βάρος του β' αιτούντος, γεγονός από το οποίο πιθανολογείται ο κίνδυνος αλλοίωσης του περιεχομένου της απομαγνητοφώνησης , πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που ο β' καθού στο από 31/3/2015 ανωτέρω έγγραφο που απέστειλε στην α' αιτούσα βεβαιώνει την πιστότητα, ακρίβεια και πληρότητα του συνημμένου κειμένου απομαγνητοφώνησης γεγονός που πιθανολογήθηκε ότι δεν ισχύει, ως ανωτέρω προεκτέθη» αναφέρεται στην απόφαση του Πρωτοδικείου. 

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, απέκρουσε πάντως τον ισχυρισμό περί δικής του παρέμβασης με στόχο να παραποιηθούν εσκεμμένα  τα πρακτικά. 

Με γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα της Λίγκας ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης έκανε λόγο για «δήθεν παραποίηση», αρνήθηκε ότι πήρε στα χέρια του «είτε έντυπο, είτε ηλεκτρονικό υλικό (...)   για να μην κατηγορηθώ αδίκως, όπως δυστυχώς συνέβη, για επικοινωνιακούς σκοπούς και για την πρόκληση εσφαλμένων εντυπώσεων» και προανήγγειλε την εις βάθος εξέταση της υπόθεσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις