Ισπανία: Ξανά στο -2 η Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 23:48
UPD:23:50
REUTERS/MIGUEL VIDAL
A- A A+

Δεν παραδίνεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Νίκησε με 4-2 την Θέλτα στο Βίγκο και πλησίασε ξανά στο -2 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της πριμέρα ντιβιζιόν (33η αγωνιστική).

Ακόμη και στη μέτρια βραδιά της, ιδιαίτερα στην οργάνωση και στην αμυντική της λειτουργία, είναι τέτοια η ποιότητα των παικτών της «βασίλισσας» που της έδωσε το «τρίποντο» σε μία πολύ δύσκολη΄έδρα. Παρά το δύσκολο πρόγραμμα που έχει, σε σχέση με τη «Μπαρτσα» στη συνέχεια και τις σημαντικές απουσίες (Μπέιλ, Μόντριτς, Μπενζεμά), η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν είναι διατεθειμένη να «παραδώσει τα όπλα» και θα παλέψει μέχρι το τέλος για τον τίτλο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να μη βρήκε δίχτυα, ωστόσο, ο Τσιτσαρίτο ήταν ξανά «παρών» και με δύο καθοριστικά γκολ συνέβαλλε τα μέγιστα για να φτάσει η Ρεάλ στη νίκη. Ο Μεξικανός, που την περασμένη εβδομάδα με το γκολ που πέτυχε στο τέλος εις βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης έστειλε τους «μερένγκες» στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 24΄ (2-1), ενώ στο 69΄  με άψογο κατέβασμα και πλασέ «σφράγισε» το «τρίποντο».

Η Θέλτα προηγήθηκε νωρίς (9΄) με το Νολίτο, αλλά ο Κρόος ισοφάρισε στο 16΄ . Στο 28΄ ο Μίνα έκανε το 2-2 κι ένα λεπτό πριν τη λήξη του «χορταστικού» πρώτου μέρους, ο Χάμες Ροντρίγκες έβαλε ξανά μπροστά τη Ρεάλ (3-2).

Δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετά για τη Σεβίλη να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Οι Ανδαλουσιάνοι με τα τέρματα των Ιμπόρα (16΄) και Καρίκο (43΄) επικράτησαν 2-0 και μείωσαν στο -6 από την 3η Ατλέτικο Μαδρ/ίτης, ενώ πέρασαν μπροστά από τη Βαλένθια που παίζει αύριο στο «Μεστάγια» με τη Γρανάδα.

Σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε η Αλμερία επί της Εϊμπάρ με 2-0, χάρις στα γκολ των Μπιφούμα στο 8΄ και του Βερσα με πέναλτι στο 68΄. Με το «τρίποντο» αυτό, μάλιστα, οι γηπεδούχοι βγήκαν για πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια «τσίμπησε» βαθμό στην Ανδαλουσία από τη Μάλαγα (1-1), αλλά παρέμεινε στην τρίτη θέση από το τέλος και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ο Οριόλ Ριέρα στο 60΄ πέτυχε το γκολ που χάρισε το βαθμό στους φιλοξενούμενους, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 47΄ από το σουτ του Αμραμπάτ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις