Στ. Θεοδωράκης: Μπορούμε να ξέρουμε τι διαπραγματεύεστε;

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 18:49
UPD:22:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Υπάρχει κύριοι κάποια στιγμή που δεν αποφασίζεις εσύ για τις εξελίξεις αλλά αποφασίζουν οι εξελίξεις για σένα. Και φοβάμαι ότι τρέχετε χωρίς φρένα προς αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο Στ. Θεοδωράκης.

A- A A+

«Μας ζητάτε να σας ενισχύσουμε στη διαπραγμάτευση. Τι διαπραγματεύεστε μπορούμε να ξέρουμε; Μπορείτε να μας ενημερώσετε; Μπορείτε να πείτε στον ελληνικό λαό ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνετε και τι σας ζητάνε οι Ευρωπαίοι;», είπε στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας ουσιαστικά στην προτροπή του υπουργού Εσωτερικών να τοποθετηθούν τα κόμματα επί του περιεχομένου της διαπραγμάτευσης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «εμείς δε φοβόμαστε, εδώ είμαστε κάθε μέρα και πιο δυνατοί» αλλά αναρωτήθηκε «ποιον απειλείτε με εκλογές; Τους δανειστές; Υπάρχουν στ’ αλήθεια κάποιοι τόσο αφελείς ανάμεσά σας, που πιστεύουν ότι είναι οι εκλογές απειλή για τους δανειστές; Ή απειλείτε τους εξουθενωμένους και ανήσυχους πολίτες για να σας δώσουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό; Να το κάνετε τι; Σε τι θα σας ωφελήσει αυτό; Δε φοβάστε ότι οι εκλογές θα σημάνουν την άτακτη χρεοκοπία της χώρας;».

«Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας και θα σας πω το γιατί. Αν κάνετε τόσα πολλά λάθη στο εσωτερικό, αν έχετε τόσο λάθος προτεραιότητες στην Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, στη μετανάστευση, στη στελέχωση του Δημοσίου, πώς να πιστέψει, και ο πιο καλοπροαίρετος, ότι στην Ευρώπη θέτετε τα σωστά ζητήματα, τις σωστές προτεραιότητες», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και ρώτησε: «Γιατί χάσατε τόσους μήνες με ανώφελους παλικαρισμούς; Γιατί δε νομοθετήσατε τον ανεξάρτητο οργανισμό είσπραξης δημοσίων εσόδων; Γιατί δεν προχωράτε τις επενδύσεις, ώστε να πιάσει ο κόσμος δουλειά, να βελτιωθούν οι υποδομές και να εισπράξει η χώρα φόρους και ασφαλιστικές εισφορές; Γιατί δεν εφαρμόζετε τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, αφού εσείς οι ίδιοι διακηρύξατε με τυμπανοκρουσίες ότι θα το κάνετε; Γιατί δεν κόβετε τις συντάξεις των πενηντάρηδων; Γιατί δεν κάνετε ένα ενιαίο κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και καταπολέμησης της μαύρης εργασίας;».

HELLENIC PARLIAMENT TV

«Φοβούμαι ότι η προτεραιότητά σας δεν ήταν ποτέ να καταστρώσετε ένα συνεκτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά η προτεραιότητά σας είναι να κτίσετε το δικό σας κομματικό κράτος και να εξοφλήσετε γραμμάτια σε ομάδες και ομαδούλες», ήταν το συμπέρασμα του κ. Θεοδωράκη.

«Υπάρχει κύριοι κάποια στιγμή που δεν αποφασίζεις εσύ για τις εξελίξεις αλλά αποφασίζουν οι εξελίξεις για σένα. Και φοβάμαι ότι τρέχετε χωρίς φρένα προς αυτή τη στιγμή», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή