ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. συντάσσεται ξανά με τους ακραίους κύκλους των δανειστών

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 18:47
UPD:18:55
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για μια ακόμα φορά η ΝΔ επιλέγει να συνταχθεί με τους ακραίους κύκλους των δανειστών, έκαστος εφ’ ώ ετάχθη, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανταπαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνη, για τις δήλωσεις του προέδρου του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ.

Ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχουν φουντώσει, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που, μεταξύ άλλων, ζήτησαν από τη ΝΔ να πάρει θέση.

Ωστόσο η Ν.Δ. πέρασε στην αντεπίθεση κατά των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, τα οποία ο κ. Καραγκούνης κατηγόρησε για θράσος και πρόσθεσε: 

«Η αλήθεια που θα πρέπει να τους ανησυχεί είναι ότι οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων από όλο το πολιτικό φάσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν το πολύ κακό, για την Ελλάδα, κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη. Και του κ. Σούλτς και του κ. Βέμπερ και του κ. Μοσκοβισί και του κ. Ντάισελμπλουμ. Για να μην αναφερθούμε στα όσα άκουσε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης από τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών στη Ρίγα».

Νέα αντίδραση όμως υπήρξε και από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη να χαρακτηρίζει θλιβερό ότι «η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά δεν αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ή αλλιώς, Ε.Λ.Κ.) Μάνφρεντ Βέμπερ σε βάρος της Ελλάδας».

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, «το πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά όχι απλώς συντάσσεται με τη χορεία των πιο σκληροπυρηνικών Ευρωπαίων παραγόντων, θεσμικών ή μη, που απαιτούν την απόλυτη υποταγή της Πατρίδας μας, αλλά ότι έχει αναλάβει πλέον χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό το ρόλο του εκπροσώπου και του συνηγόρου των δανειστών».

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι «η ΝΔ του κ. Σαμαρά δυστυχώς υιοθετεί άκριτα και την τελευταία αξίωση των δανειστών και πιέζει το ίδιο ασφυκτικά για την ολοκληρωτική οικονομική παράδοση της Πατρίδας μας. Είναι όντως τραγικό…». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή