Κοντονής: Στη Βουλή FIFA και UEFA για να πουν τις θέσεις τους

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 15:06
UPD:15:49
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Διαβάζοντας χθες τη συνέντευξη του κυρίου Ινφαντίνο είδαμε ένα φως να βρεθεί μια λύση από έναν εποικοδομητικό διάλογο, κι αυτό γιατί για πρώτη φορά η UEFA αναγνωρίζει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονής.

A- A A+

Με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, συναντήθηκε το μεσημέρι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις αντιδράσεις από FIFA και UEFA για το υπό ψήφιση αθλητικό νομοσχέδιο.

Κοντονής και Αλαφούζος θεωρούν ότι η εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις δύο ποδοσφαιρικές Αρχές είναι εφικτή και θα πρέπει να επιδιωχθεί στις επαφές που θα γίνουν και έχουν καθοριστεί για την 30ή Απριλίου, αν όχι και νωρίτερα μετά τη χθεσινή πρόσκληση του υφυπουργού.

«Διαβάζοντας χθες τη συνέντευξη του κυρίου Ινφαντίνο είδαμε ένα φως να βρεθεί μια λύση από έναν εποικοδομητικό διάλογο, κι αυτό γιατί για πρώτη φορά η UEFA αναγνωρίζει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονής.

EUROKINISSI

«Δυστυχώς ήρθε η ανακοίνωση των δύο διεθνών ομοσπονδιών, που ήταν τελεσιγραφικού χαρακτήρα και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να απέχει της νομοθετικής διαδικασίας με βάση τελεσιγραφικές εντολές. Υπάρχει πρόθεση να προσκληθούν οι δύο ομοσπονδίες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου από τη Βουλή. Να είναι εδώ την Τρίτη για να εκθέσουν τις απόψεις τους» πρόσθεσε.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να ακυρώσει το αυτοδιοίκητο ή να λειτουργήσει ώστε να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις μας δεν θα γίνουν στο δίλημμα ή αποδέχεστε τις παθογένειες και τη σήψη ή αποκλείουμε τις ελληνικές ομάδες. Καλούμε την UEFA και τη FIFA να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πρωτοβουλίες» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Αλαφούζος θεωρεί ότι «υπάρχει περιθώριο. Θα υπάρξουν επαφές και δεν νομίζω πως υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων της κυβέρνησης και της UEFA. Απλώς, μερικές φορές εκφράζονται κάποιες θέσεις με τρόπο που δεν βοηθάει», όπως δήλωσε εξερχόμενος του υπουργικού γραφείου.

INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Είναι σαφές πως με την προϋπόθεση πως εφαρμόζονται οι νόμοι δεν υπάρχει συστηματική παρανομία και δεν καταλύεται το σύνταγμα. Η κυβέρνηση θα συζητήσει με την UEFA και μάλιστα την καλεί εδώ. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη. Θα είναι μεν καταστροφικό για το ποδόσφαιρο, αλλά μια κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί να υπάρχει μεγάλη παρανομία» συνέχισε.

«Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση είναι πολύ ρομαντική, αλλά βγάζει κάποια πράγματα στην επιφάνεια που μέχρι τώρα ήταν κάτω από το χαλί. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Δεν μπορώ να πιστέψω, πάντως, ότι η UEFA δεν θέλει την εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο» κατέληξε ο Γιάννης Αλαφούζος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις