Πρόσκληση Κοντονή για διάλογο σε FIFA και UEFA

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 23:25
UPD:23:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι «Τους προσκαλούμε, όχι μόνο κατά την ήδη προγραμματισμένη συνάντηση της 30ής Απριλίου, αλλά και πριν από αυτήν εάν το επιθυμούν» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Να γεφυρώσει το χάσμα που προέκυψε ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τις FIFA - UEFA εξαιτίας διατάξεων του αθλητικού νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή επιχειρεί ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής.  

Στον επίλογο της αποψινής δήλωσης - απάντησης στην επιστολή των δύο ποδοσφαιρικών Αρχών προς την ΕΠΟ, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι «αναμένουμε όπως οι διεθνείς ομοσπονδίες κατανοήσουν τα σοβαρά, συσσωρευμένα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και εμπλακούν εποικοδομητικά και ενεργά στην διαδικασία εξυγίανσης, εκδημοκρατισμού και διαφάνειας (...) Τους προσκαλούμε, όχι μόνο κατά την ήδη προγραμματισμένη συνάντηση της 30ής Απριλίου, αλλά και πριν από αυτήν εάν το επιθυμούν».
 
Όπως επισημαίνεται σε άλλο σημείο της δήλωσης, στην οποία η επιστολή των δύο ομοσπονδιών χαρακτηρίζεται ως «τελεσιγραφική παρέμβαση» στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, «η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο άκουσε τις απόψεις των διεθνών ομοσπονδιών, αλλά έχει ζητήσει τις προτάσεις των, για σοβαρότατα ζητήματα που απασχολούν τους έλληνες φιλάθλους, όπως η διαιτησία, ο εκδημοκρατισμός των οργάνων διοίκησης και ο στοιχηματισμός».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις