Υεμένη: Οι Χούδι απελευθέρωσαν τον υπουργό Άμυνας

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 13:50
UPD:13:53
Reuters/STRINGER

Οι Χούδι, σε συνεργασία με δυνάμεις πιστές στον κοσμικό, πάλαι ποτέ φιλοδυτικό πρώην πρόεδρο της Υεμένης, Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, έχουν καταλάβει την πρωτεύουσα της χώρας και εκτεταμένα εδάφη της (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Το υπουργό Άμυνας της νόμιμης, κοσμικής κυβέρνησης της Υεμένης, στρατηγό Μαχμούντ Αλ Σουμπάιχι, απελευθέρωσαν οι ιρανόφιλοι σιίτες αντάρτες Χούδι, αφού τον κράτησαν για περίπου έναν μήνα σε περιορισμό στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά.

Οι Χούδι, σε συνεργασία με δυνάμεις πιστές στον κοσμικό, πάλαι ποτέ φιλοδυτικό πρώην πρόεδρο της Υεμένης, Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ, έχουν καταλάβει την πρωτεύουσα της χώρας και εκτεταμένα εδάφη της.

Ωστόσο, εδώ και τέσσερις εβδομάδες δέχονταν πλήγματα από αέρος από τη συμμαχία εννέα σουνιτικών μουσουλμανικών χωρών με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, που τους θεωρεί «μακρύ χέρι» του Ιράν στην αραβική χερσόνησο.

Οι βομβαρδισμοί, όπως ανακοίνωσαν οι Σαουδάραβες, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη το βράδυ, ωστόσο η συμμαχία θα συνεχίσει με μικρότερη ένταση τις επιχειρήσεις κατά των Χούδι και στο μέλλον.

Την απόφαση των Σαουδαράβων χαιρέτησε και ο σύμμαχος των Χούδι, κ. Σάλεχ, καλώντας σε πολιτικό διάλογο για το μέλλον της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή