Γιορτή τίτλου στο Φάληρο, 4-0 ο Ολυμπιακός τον Λεβαδειακό

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 21:21
UPD:21:24
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνδύασε ο Ολυμπιακός την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος Ελλάδας. Με καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 4-0 τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πανηγύρισαν τον τίτλο από την 31η αγωνιστική, ενώπιον του φίλαθλου κοινού τους, ενώ αποσπάστηκαν στην κατάταξη 13 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Τα… μαντάτα που ήρθαν από την Κομοτηνή μερικές ώρες νωρίτερα, με την ήττα του Παναθηναϊκού, «νάρκωσαν» στο ξεκίνημα τους παίκτες της γηπεδούχου, δίνοντας την ευκαιρία στους Βοιωτούς να κυριαρχήσουν στο ξεκίνημα και να απειλήσουν, αρχικά με τον Μπουσταμάντε στο 6ο λεπτό, όταν το σουτ του Αργεντινού απέκρουσε ο Ρομπέρτο και στη συνέχεια με τον Πουλίδο.

Ο Μεξικανός διεθνής επιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής σε διπλή ευκαιρία στο 14ο λεπτό, όταν αρχικά ο Σαλίνο και δευτερόλεπτα αργότερα ο Μποτία απομάκρυναν λίγο πριν από τη γραμμή αρχικά το γύρισμά του και στη συνέχεια το ψηλοκρεμαστό πλασέ του διεθνή στράικερ, που είχε περάσει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η κατάσταση άλλαξε όμως στο 26ο λεπτό, όταν ο Σηφάκης υπέπεσε σε μεγάλη «γκάφα» και ο διαιτητής Λαμπρόπουλος τον απέβαλε: ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού βγήκε από τη μεγάλη περιοχή του για να ανακόψει μια μπαλιά προς τον Χάρα αλλά από λάθος υπολογισμό χρησιμοποίησε και το χέρι και, όπως ήταν φυσικό, είδε την κόκκινη κάρτα.

Χωρίς να παίζουν εντυπωσιακά, οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με σκόρερ τον καλύτερο παίκτη τους τη φετινή περίοδο, τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες: στο 44΄ ο Μπενίτες βρήκε κάθετα στο χώρο τον Ντοσεβί, αυτός γύρισε παράλληλα και ο Τσόρι που είχε κινηθεί υποδειγματικά ως σέντερ φορ πλάσαρε σε άδεια εστία για το 1-0.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν γρήγορα και απλά το δείκτη του σκορ, καθώς στο 55΄ και ύστερα από φάουλ – ασίστ του Τσόρι ο Μπενίτες έγραψε ανενόχλητος το 2-0 με κεφαλιά, ενώ στο 60΄ ο Παραγουανός πίεσε τον τερματοφύλακα Στρατηλάτη, τον ανάγκασε σε λάθος απόκρουση και έδωσε την ευκαιρία στον Ντομίνγκες για το 3-0 με το 13ο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στην πρώτη θέση των «ερυθρόλευκων» σκόρερ τον Μήτρογλου.

Το σκορ «έκλεισε» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φορτούνης με το έκτο τέρμα του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, όταν σε παράλληλη σέντρα του Ντομίνγκες η άμυνα των Βοιωτών απέτυχε και πάλι να απομακρύνει και ο νεαρός διεθνής έκανε εύκολα από κοντά το τελικό 4-0.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις