Υεμένη: 52 νεκροί από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς στο νότο

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 07:52
UPD:09:05
REUTERS/KHALED ABDULLAH
A- A A+

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε σχεδόν 24 ώρες στη νότια Υεμένη σε μάχες ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του προέδρου της χώρας και στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας αραβικών κρατών, όπως ανέφεραν χθες Σάββατο ιατρικές και στρατιωτικές πηγές.

Ο απολογισμός αυτός, ο οποίος προστίθεται στους 76 νεκρούς της Παρασκευής, αυξάνει σε τουλάχιστον 128 τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε δύο ημέρες στη νότια Υεμένη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πυρά όπλων και εκρήξεις ακούγονταν όλη τη νύχτα σε κατοικημένες συνοικίες της πόλης Τάιζ (νοτιοδυτική Υεμένη), του τρίτου σε μέγεθος αστικού κέντρου της χώρας, όπου 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σφοδρές μάχες ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες και τις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Αεροσκάφη της συμμαχίας υπό τη Σαουυδική Αραβία εξαπέλυσαν αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς στο προεδρικό μέγαρο στην Τάιζ, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο κτήριο, ενώ στοχοθέτησαν επίσης θέσεις των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες είναι πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Στο μετακύ, όπως ανακοίνωσε χθες το Ριάντ, ένας στρατιώτης των ένοπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας σκοτώθηκε στη διάρκεια μαχών με σιίτες αντάρτες της Υεμένης στα σύνορα των δύο χωρών. Ο στρατιώτης αυτός έχασε τη ζωή του την Παρασκευή στην επαρχία Νατζράν, στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, σε “συγκρούσεις οι οποίες σημειώθηκαν αργά τη νύχτα”, δήλωσε ο Σαουδάραβας ταξίαρχος Άχμεντ Ασίρι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε επτά τον αριθμό των Σαουδαράβων στρατιωτικών και συνοριοφρουρών οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρά προερχόμενα από τους αντάρτες της Υεμένης μετά την έναρξη, την 26η Μαρτίου, της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει η συμμαχία εννέα αραβικών κρατών υπό την ηγεσία του Ριάντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή