Τένις: «Εξολόθρευσε» και τον Ναδάλ ο Τζόκοβιτς

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 20:18
UPD:20:26
REUTERS/JEAN-PAUL PELISSIER
A- A A+

Ο Ράφα Ναδάλ έχει χαρακτηριστεί «ο βασιλιάς του χώματος», αλλά στο Monte Carlo Masters είδε τη... σκόνη του Νόβακ Τζόκοβιτς, που νίκησε εύκολα τον Ισπανό με 2-0 (6-3, 6-3) και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τόμας Μπέρντιχ.

Σε θεωρητικό επίπεδο ο αγώνας χαρακτηριζόταν ντέρμπι πριν την έναρξή του, και θα ήταν έτσι αλλά δύο χρόνια πριν. Ο «Νόλε» έχει πια ανοίξει τη διαφορά από τους αντιπάλους του, μηδέ του Ναδάλ εξαιρουμένου και με ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση και ολοκληρωτικό παιχνίδι δεν άφησε περιθώριο στον Ισπανό.

Ο Ναδάλ ξεκίνησε πάντως πολύ δυνατά, προηγήθηκε 2-0 και είχε break point για το 3-0, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε απέναντι στον Τζόκοβιτς που έμοιαζε να προσπαθεί να «διαβάσει» τον αντίπαλό του.

Προϊόντος του χρόνου ο Σέρβος άρχισε να βρίσκει το γνώριμο ρυθμό του και να «απλώνει» το παιχνίδι του σε όλο το court, με αποτέλεσμα να φτάσει εκείνος σε «σπάσιμο» του σερβίς του Ναδάλ.

Το 2-2 ήρθε γρήγορα, ο Τζόκοβιτς έκανε το break για το 5-3 και κάπου εκεί τελείωσε ο αγώνας αφού κατάκτησε το σετ με 6-3 και η συνέχεια εξελίχθηκε κατά τρόπο ανάλογο. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις