Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στα προπύλαια ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 18:23
UPD:19:22
NAFTEMPORIKI.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια υπέρ του αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές εναντίον των μεταλλείων.

A- A A+

Του Μάκη Συνοδινού

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια υπέρ του αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές εναντίον των μεταλλείων.

Από τη πλευρά τους οι μεταλλωρύχοι που ήρθαν Αθήνα το πρωί, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Σύνταγμα με κατεύθυνση προς το Καλλιμάρμαρο, όπου τους περιμένουν τα λεωφορεία τους.

Η απόφασή τους ήταν εκτός προγράμματος, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι οι εργαζόμενοι των μεταλλείων θα παρέμεναν στο Σύνταγμα μέχρι αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων επιφανείας των μεταλλείων κ. Χατζή, την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψουν στην Αθήνα περίπου 150 άτομα, με σκοπό να κατασκηνώσουν μέχρι να βρεθεί λύση στο θέμα τους.

Νωρίτερα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έβαλε στο στόχαστρό του την Eldorado Gold,  με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων της μεταλλωρύχων.

Το υπουργείο, αφού σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται, «ακόμα και αν η διαμαρτυρία τους στρέφεται άδικα κατά της κυβέρνησής μας» και διαβεβαίωσε ότι κανένας τους δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του, καταφέρθηκε κατά της Eldorado Gold, κατηγορώντας την ότι τους χρησιμοποιεί ως «ασπίδα» και μόλις κατοχυρώσει τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της θα πετάξει στο δρόμο πολύ μεγάλο μέρος όσων δουλεύουν σήμερα.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή