Έκτακτα αστυνομικά μέτρα για τις συγκεντρώσεις υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 16:40
UPD:16:41
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η ΕΛΑΣ για την αποφυγή επεισοδίων λόγω των παράλληλων συγκεντρώσεων υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού που θα είναι σε εξέλιξη αργότερα στο κέντρο της Αθήνας.

Το σχέδιο της Αστυνομίας είναι να μην έρθουν σε επαφή οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία με τους πολέμιους της επένδυσης, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι εικόνες σύρραξης που καταγράφηκαν στις 4 Απριλίου στη Χαλκιδική.

Αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται οι περίπου 4.000 μεταλλωρύχοι και οι οικογένειές τους που διαδηλώνουν από νωρίς το πρωί στην Αθήνα, ζητώντας τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια ακόμη μία συγκέντρωση, που διοργανώνεται από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής), σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού.

Ήδη το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό με εντολή της Αστυνομίας, η παρουσία της οποίας είναι ισχυρή. Κλούβες έχουν παραταχθεί από την Ακαδημίας έως τη Σταδίου για να ανακοπεί ενδεχόμενο κύμα διαδηλωτών της μίας ή της άλλης συγκέντρωσης που θα θελήσει να έρθει αντιμέτωπο με διαδηλωτές του «αντίπαλου στρατοπέδου». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή