Στη Βουλή οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 15:39
UPD:16:24
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Στη Βουλή έφθασε η ογκώδης πορεία των περίπου 4.000 μεταλλωρύχων που έφθασαν στην Αθήνα από τη Χαλκιδική, για να διαδηλώσουν υπέρ της συνέχισης λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού. 

Νωρίτερα, οι μεταλλωρύχοι πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπου αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γιώργος Χατζής ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμιά σαφής απάντηση από τον κ. Τσιρώνη. Όπως υποστήριξε, ο αναπληρωτής υπουργός περιορίστηκε να πει πως το υπουργείο θα τηρήσει τη νομιμότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη διαδήλωση έδωσε το παρών ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έτυχε μάλιστα θερμής υποδοχής. Ο κ. Γεωργιάδης, που σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές φόρεσε και κράνος μεταλλωρύχου, ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του εργατικού κινήματος που κάποιοι λένε ότι ο αγώνας των εργαζομένων δεν είναι δίκαιος γιατί δεν συμπαθούν τον όποιο εργοδότη». 

NAFTEMPORIKI.GR

«Πρώτη φορά ακούω δήθεν αριστερούς να λένε "να χάσετε τη δουλειά σας γιατί εργάζεστε στον α ή στον β"», ανέφερε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε: «Αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε να σας πετάξουν στον δρόμο, στην ανεργία». 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λόγω της πολύωρης κινητοποίησης από νωρίς το πρωί καταγράφεται κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Λίγο μετά τις 16.00 κλειστοί ήταν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος καθώς και η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα από το Σύνταγμα ως το Χίλτον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή