ΠΑΣΟΚ: Οι μετανάστες δεν «λιάζονται στις πλατείες», αλλά πεινούν και κρυώνουν

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 13:26
UPD:13:30
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι για το μεταναστευτικό.

«Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν "λιάζονται στις πλατείες", όπως είπε με εντυπωσιακή ‘αριστερή’ αναλγησία η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου, αλλά πεινάνε, κρυώνουν και φοβούνται», σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να αναλογιστεί «την επιρροή που άσκησαν στην αύξηση του κύματος μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο οι δημόσιες διαφωνίες των υπουργών της, οι απροετοίμαστες κινήσεις της και οι δήθεν απειλές κορυφαίων στελεχών της προς την Ευρώπη ότι θα την ‘γεμίσουν’ με μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η λύση δεν είναι η επιστροφή στο «μοντέλο διαχείρισης» του 2004-2009 σύμφωνα με το οποίο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εγκαταλείπονταν από το κράτος στις πλατείες - διαφορετική πλατεία για κάθε εθνικότητα- μετατρεπόμενοι σε θύματα για κάθε κακοποιό στοιχείο, αλλά η εφαρμογή του νόμου 3907/2011.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή